Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:25:12

На засіданні регіонального штабу обговорені проблемні питання внутрішньо переміщених осіб

20.11.2015   14:38Агенцiя

19 листопада в Управлінні ДСНС України у Чернігівській області відбулося чергове засідання регіонального штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО в Чернігівську область.

Під час засідання перший  заступник голови регіонального штабу - заступник голови облдержадміністрації Сергій Биконя, директор Департаменту соцзахисту населення облдержадміністрації Олег Русін,  заступник начальника обласного Управління ДСНС України Олександр Нагуло, а також представники обласних організацій і відомств та волонтерських організацій обговорили проблемні питання внутрішньо переміщених осіб.

Зокрема Олександр Нагуло зазначив: "В області проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо можливості отримання соціальної підтримки за місцем тимчасового перебування вимушених переселенців. Рятувальники спільно з волонтерами надають цим людям психологічну допомогу. Постійно уточнюється оперативна інформація про житловий фонд, де є можливість розселення внутрішньо переміщених осіб".

Олег Русін наголосив: "Станом на 18 листопада на Чернігівщину прибуло 12 501 особа з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. Серед внутрішньо переміщених осіб 2037 чоловіків, 3237 жінок, 1960 дітей та 5267 інвалідів та людей похилого віку.  12 395 особам надані різні види допомоги, в тому числі: 564 чоловіка розселено, 368-ми  відновлено втрачені документи, 731 дитину влаштовано у школи та 249 - до дитячих садків, 5001 особа отримали пенсії, 1022 - матеріальну допомогу, 432 особам виплачено страхові виплати, 1183 працевлаштовано, 3654 - надано медичну допомогу, 289 - направлено на оздоровлення. Щомісячну адресну допомогу на проживання та оплату житлово-комунальних послуг призначено 8101 сім'ї, які складаються з 13 115 осіб. Загальна сума виплаченої грошової допомоги склала 35,1 мільйонів гривень".

 Підводячи підсумки засідання регіонального штабу, заступник голови облдержадміністрації Сергій Биконя визначив ряд завдань щодо покращення роботи з надання соціальної допомоги громадянам України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції в Чернігівську область

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.