Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 21:36:25

У Чернігові родини загиблих учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб отримають грошову допомогу

19.11.2015   13:29Агенцiя

Сьогодні в Чернігівській міській раді відбулось засідання комісії з розгляду питань надання одноразової грошової допомоги постраждалим особам та особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції під головуванням заступника міського голови – керуючого справами виконкому Станіслава Віхрова.

В ході засідання одноголосно вирішено надати грошову допомогу двом родинам із малолітніми дітьми, батьки яких загинули в антитерористичній операції, та одній родині, яка має статус внутрішньо переміщених осіб, і в якій виховується дитина-інвалід. Відповідні заяви з пакетами підтверджуючих документів були надані до розгляду відповідної міської комісії.

Міністерство соціальної політики України у грудні 2014 року визначило категорії та розміри одноразової грошової допомоги сім’ям загиблих в АТО з числа військовослужбовців та інших осіб, сім’ям внутрішньо переміщених осіб, сім’ям учасників АТО, які отримали тяжкі поранення та потребують тривалого лікування.

Так, розмір одноразової грошової допомоги становить:

- дітям-сиротам, батьки яких загинули під час проведення АТО, та дітям, батьки яких є полоненими або зниклими безвісти, - на одну дитину 1176 грн.;

- сім’ям, у яких є діти-інваліди або інваліди з дитинства, - 1764 грн.;

- багатодітним сім’ям – 2352 грн.;

- сім’ям, члени яких потребують невідкладного вартісного лікування, - 1176 грн.;

- сім’ям, у яких є інваліди 1-ї та 2-ї груп, - 1176 грн.;

- сім’ям, де є вагітні жінки, або один із батьків здійснює догляд за дитиною до досягнення нею трирічного віку (з числа сімей загиблих в АТО), - 1764 грн.

Джерелом виплат є благодійна допомога, що акумулюється на рахунках Міністерства соціальної політики. Для отримання коштів громадянам потрібно звертатися до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації, проживання або фактичним місцем перебування.

За словами заступника міського голови – керуючого справами виконкому Станіслава Віхрова, комісія з розгляду питань надання грошової допомоги постраждалим чи внутрішньо переміщеним особам збиратиметься по мірі отримання заяв для оперативної виплати одноразової грошової допомоги.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.