Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:08:58

Переможцями у реалізації Громадського бюджету в Чернігові визначені 17 проектів

29.10.2015   17:16Агенцiя

29 жовтня заступник міського голови - начальник фінансового управління, керівник робочої групи з впровадження бюджету участі Віктор Бистров провів прес-конференцію щодо підсумків голосування за проекти чернігівців у рамках бюджету участі.

Віктор Бистров наголосив, що у Чернігові вперше в Україні міська рада надала можливість громаді міста розподіляти частину коштів з міського бюджету на власний розсуд. Крім того, він підкреслив, що міська влада не визначала пріоритетності проектів громадян.

В. Бистров зауважив, що оскільки проект реалізувався вперше в країні, тож були й деякі проблеми на шляху його реалізації. Втім, був виділений час на розробку проектів, хоча в цьому році встановлені дещо стислі терміни, були проведені тренінги, низка зустрічей з громадськими активістами та мешканцями міста.

Загалом чернігівцями подано 73 проекти, 56 допущені до голосування, з яких 32 стосувалися капітальних видатків і 24 – поточних.

Переможцями шляхом голосування чернігівців визначені 17 проектів, 13 – у частині поточних витрат, 4 – у частині капітальних витрат. Переможців визначали за більшістю голосів. На думку В. Бистрова, деякі проекти варті уваги для подальшої реалізації у межах всього міста, зокрема: «Інформаційно-культурний центр «Файнбук» у мікрорайоні «Масани».

Заступник міського голови зазначив, що всі проекти будуть реалізовані протягом 2016 року. В наступному році проект міська влада продовжить реалізувати проект. «Впевнений, що бюджет міста з кожним роком буде зростати, вважаю, що буде зростати й кількість поданих чернігівцями проектів», - сказав Віктор Бистров.

Також, заступник міського голови повідомив, що цього року всі витрати на реалізацію проекту, а саме: друк бюлетенів для голосування, проведення тренінгів, роз’яснювальної роботи та ін., здійснювались за рахунок польської  сторони - Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ.

Бюджет участі передбачає залучення жителів Чернігова до розподілу коштів міського бюджету. На наступний рік у місцевому бюджеті передбачено 4,8 млн. грн. на проекти чернігівців. Половина коштів буде витрачена на капітальні видатки і половина – на поточні.

 

Переможці у частині поточних витрат:

 

1 місце – 12 проект.

Назва проекту: «Інформаційно-культурний центр «Файнбук» (автор – Костриця О.). 

2 місце – 13 проект.

Назва проекту: «Клас починається з дверей» (автор – Колениченко С.). 

3 місце – 22 проект.

Назва проекту: «Сучасний дизайн приміщення бібліотеки» (автори – Іконнікова Л., Ткач М.). 

4 місце – 10 проект.

Назва проекту: «Зовнішня безпека ЗОШ № 7» (автор – Денисенко Т.).

5 місце – 16 проект.

Назва проекту: «Організація роботи центру всебічного розвитку дітей та молоді креативне творче об’єднання «Академія зірок». (автори – Панкратьєва М., Мушинська Я., Єлсукова О.). 

6 місце – 20 проект.

Назва проекту: «Створення служби соціального таксі у. м. Чернігові» (автори - Лозбень Н. , Нестиченко Л., Приходько О.). 

7 місце – 1 проект.

Назва проекту: «Академія креативності ЧІКС (Чернігівські ініціативні креативні студенти) як педагогічно-волонтерський центр творчості» (автор – Коновальчук М.); 

8 місце – 24 проект.

Назва проекту: «Чернігів у віках» (автор – Коваль О.). 

9 місце – 3 проект.

Назва проекту: « Благоустрій берегової зони р. Десна в районі готелю «Брянськ» (автор – Чучвага Н.).

10 місце – 7 проект.

Назва проекту: «Відповідальний вибір: підготовка тренерів з первинної профілактики наркоманії, ВІЛ/СНІДу і злочинності; навчання позитивному мисленню, життєтворчості» (автор – Рябуха В.). 

11 місце – 6 проект.

Назва проекту: «Відновлення та реорганізація військово-спортивного комплексу у школі: тир, смуга перешкод та спортивних майданчиків» (автори – Шестопалова Н., Кукобко О. Панкратова М.).

12 місце – 2 проект.

Назва проекту: «Безкоштовний культурно-освітній проект «Мова-література-культура-краєзнавство» (автор – Зіневич Л.).

 

 

Переможці у частині капітальних витрат:

 

1 місце – 9 проект.

Назва проекту: «З турботою про дитину» (автори – Овсієнко Л., Холодницька О., Садова О.).

2 місце – 10 проект.

Назва проекту – «Індивідуальна гігієна – вимога сучасності» (автор – Васека І.). 

3 місце – 26 проект.

Назва проекту: «Розквітай садок дитячий» (автори – Примакова Н., Коваленко В., Лавріненко Н.).

4 місце – 18 проект.

Назва проекту: «Лиш праця світ таким, як є створила. Лиш в праці варто і для праці жить». (автори – Добриця І., Озірська О.).  

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини