Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:28:29

Першість у Всеукраїнському конкурсі "Кращі практики місцевого самоврядування" виборола Семенівська міськрада

26.10.2015   12:28

22 жовтня відбулася підсумкова конференція та церемонія нагородження переможців конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2015 році.

Відбір кращих практик цього року проводився за трьома напрямками: «Співробітництво громад: практичні результати і вигоди», «Енергозбереження та енергоефективність», «Стимулювання економічної активності, створення робочих місць».

«Конкурс дає можливість активізувати роботу органів місцевого самоврядування, спрямувати свій потенціал на пошук ефективних інноваційних рішень у різних сферах своєї відповідальності», - сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В´ячеслав Негода під час церемонії нагородження.

За його словами, конкурс потрібно проводити щорічно, це стане  хорошою традицією для муніципальної спільноти.

«Передбачаємо, що в наступному році, серед конкурсантів, вже будуть кращі практики об’єднаних територіальних громад, в яких відбудуться перші місцеві вибори 25 жовтня. Підтримка розвитку територіальних громад - це одне із завдань конкурсу»,- додав В´ячеслав Негода.

Перший заступник Міністра висловив подяку Офісу Ради Європи в Україні,  Швейцарському бюро співробітництва в Україні та іншим  партнерам, які активно працюють у підтримці реформи місцевого самоврядування.

Довідка

Переможці конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2015 році        

Тема 1 «Співробітництво громад: практичні результати і вигоди»:

У номінації «Міські ради»:

І місце – Семенівська міська рада Чернігівської області «Добровільна співпраця громад Семенівської міської, Карповицької та Жовтневої сільських рад з реконструкції дитячого садка «Сонечко» в місті Семенівка для спільної користі – виховання дітей-дошкільнят із Семенівки, Карпович, Жовтневого»

У номінації «Селищні та сільські ради»:

І місце – Новоборівська селищна рада Володарсько-Волинського району Житомирської області «Співробітництво громад в організації місцевої пожежної охорони смт Нова Борова».

ІІ місце – Хоробрівська сільська рада Сокальського району Львівської області «Реалізація проектів міжнародної технічної допомоги в рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна 2007 – 2013».

Тема 2 «Енергозбереження та енергоефективність»:

У номінації «Міські ради»:

І місце – Вінницька міська рада Вінницької області «Впровадження заходів та проходження міжнародного аудиту в рамках реалізації компоненту «Європейська енергетична відзнака».

ІІ місце – Луцька міська рада Волинської області «Програма відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами на  2013-2017 роки».

ІІ місце – Львівська міська рада Львівської області «Впровадження щоденного моніторингу споживання енергоресурсів у бюджетних установах міста Львова».

ІІІ місце – Новоград-Волинська міська рада Житомирської області «Проект «Енергія в школах Новограда-Волинського».

У номінації «Селищні та сільські ради»:

І місце – Томашпільська селищна рада Томашпільського району Вінницької області «Енергозберігаючі заходи в Томашпільському ДНЗ «Сонечко».

ІІ місце – Боблівська сільська рада Турійського району Волинської області «Інноваційні енергоефективні заходи в школі с. Бобли Турійського району Волинської області».

ІІІ місце – Лошкарівська сільська рада Нікопольського району Дніпропетровської області «Модернізація (реконструкція) системи теплопостачання в ДНЗ «Барвінок» з встановленням котлів на біомасі».

Тема 3 «Стимулювання економічної активності, створення робочих місць»:

У номінації «Міські ради»:

І місце – Львівська міська рада Львівської області «Startup Depot – перший бізнес-інкубатор у Львові».

ІІ місце – Івано-Франківська міська рада Івано-Франківської області «Підвищення економічної активності через використання електронних сервісів та мобільних додатків у м. Івано-Франківськ».

ІІІ місце – Нікопольська міська рада Дніпропетровської області «Створення Центру підтримки бізнесу, інвестицій та інновацій у  м. Нікополь».

ІІІ місце – Тростянецька міська рада Сумської області «Партнерство заради розвитку економіки».

У номінації «Селищні та сільські ради»:

І місце – Снітківська сільська рада Мурованокуриловецького району Вінницької області «Розробка та реалізація «Стратегії сталого розвитку Снітківської територіальної громади на 2012-2020 роки».

ІІ місце – Жовтнева сільська рада Токмацького району Запорізької області «Створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Жовтневе» з метою надання якісних послуг членам громади із збору та охолодження молока».

ІІІ місце – Вирішальненська сільська рада Лохвицького району Полтавської області «Стимулювання економічної активності, створення робочих місць. Укладання спільно з Лохвицьким районним центром зайнятості договорів на громадські роботи в 2014 році».

Дипломи «Спеціальна відзнака»

Тема 1 «Співробітництво громад: практичні результати і вигоди»:

Віньковецька районна рада Хмельницької області «Створення умов для функціонування спільного комунального підприємства «Шляхрембуд» Віньковецького району Хмельницької області як однієї із форм співробітництва територіальних громад».

Тема 3 «Стимулювання економічної активності, створення робочих місць»:

Турійська районна рада Волинської області «Здійснення організаційних заходів та запровадження економічних стимулів для розвитку інфраструктури «зеленого» і краєзнавчого туризму в Турійському районі».

Протягом 2012-2013 року конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» впроваджувався Центром експертизи реформ місцевого самоврядування Ради Європи в рамках Програми «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні». Проведення таких конкурсів є загальноєвропейською ініціативою, яку з 2012 року підтримує і Україна як держава – член Ради Європи.

З 2014 року організатором цього конкурсу виступає Мінрегіон.

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини