Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:02:45

Міліція затримала серійного квартирного злодія, який не гребував навіть шкарпетками й нижньою білизною

20.10.2015   08:18

Працівники карного розшуку Чернігівського міського відділу УМВС затримали квартирного крадія, на рахунку якого близько двадцяти крадіжок.

Як розповів начальник Чернігівського міського відділу УМВС в Чернігівській області підполковник міліції Антон Шевцов, до чергової частини надійшло повідомлення від 51-річної чернігівки, що в її квартирі пошкоджені вікна. Жінка вийшла з будинку у справах всього на пару годин, а повернувшись, виявила відчинені вікна.

На місце події негайно виїхали правоохоронці. Зі слів заявниці, порядок речей в квартирі нібито порушений не був, але якось дивно виглядала купа подушок на ліжку.  Підійшовши ближче, оперативники знайшли крадія, який і причаївся під подушками. Зловмисника затримали. В ході подальшої перевірки працівники міліції встановили, що затриманий 23-річний крадій раніше притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини, але отримав умовний термін покарання.

В подальшому правоохоронці встановили, що молодик кілька років поспіль працював у фірмі, яка займалася встановленням металопластикових вікон. Навчившись встановлювати вікна, робітник навчився їх і відкривати. Покинувши легальний бізнес, хлопець зайнявся пошуками легкого заробітку. Видивлявся увечері квартири на перших-других поверхах, де не горіло світло. Використовуючи свої навички, відкривав вікна та потрапляв середину. Викрадав все, що мало будь-яку цінність: телевізори, ноутбуки, кавомолки, міксери, керамічні каструлі, електрочайники, шуби, харчі, постільну білизну, парфуми, не гребуючи навіть новими шкарпетками та нижньою білизною, кросівками, цукерками і алкоголем. Все викрадене закладав у ломбарди або продавав на ринках міста.

Крадій повідомив правоохоронцям, що гроші йому потрібні були на лікування матері. Але весь час чомусь приписував їй різні захворювання. Як в подальшому з'ясувалося, все хлопець витрачав на розваги.

Антон Шевцов повідомив, що затриманий надав правдиві свідчення майже за двома десятками крадіжок. Його затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. За всіма фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) - що карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини