Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:33:34

Міліція затримала студента - серійного викрадача автомобілів

02.10.2015   07:47

Працівники карного розшуку Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області викрили студента одного з чернігівських вишів, який підробляв систематичними крадіжками автомобілів.

Як розповів начальник Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Антон Шевцов, до чергової частини відділу надійшло повідомлення від чернігівця про викрадення його автомобіля марки ВАЗ-2101.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу міліції. В ході проведення перевірки працівники карного розшуку встановили, що легковик, не обладнаний ніякими засобами проти угону, був легковажно залишений господарем на ніч біля будинку.

Того ж дня потерпілий знов зателефонував до міліції та повідомив, що він бачив свою машину неподалік одного з шиномонтажів міста та назвав адресу. Прибулі негайно на місце оперативники карного розшуку міської міліції затримали молодика, який сидів за кермом викраденої автівки.

Як в подальшому з’ясувалося в ході перевірки, викрадачем виявився 20-річний студент одного з вишів обласного центру. Уродженець одного з сіл району, він щоразу приїздив до міста на своїй старенькій «копійці». Інколи хлопець залишався на ніч в обласному центрі, їздив нічними вулицями та видивлявся самотні старенькі машини. Коли знаходив підходящу - перевіряв її на наявність сигналізації, після чого підручними засобами відкривав автомобіль, заводив та відганяв машину додому.

У найближчій до свого села лісосмузі молодик розбирав автівку на запчастини та продавав їх знайомим, а непридатне до продажу здавав на металобрухт. Отримані гроші витрачав на ремонт і запчастини для власного автомобіля.

Під час санкціонованого обшуку на подвір’ї підозрюваного працівники міліції виявили залишки викрадених автомобілів «Славута», «ЗАЗ-1102» та «ВАЗ-21063». Хлопець зізнався у скоєному та дав правдиві свідчення.

Антон Шевцов повідомив, що за всіма фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом), максимальна санкція якої — позбавлення волі на строк до п’яти років.

Триває досудове розслідування та встановлюється причетність студента до інших злочинів у місті Чернігові та Чернігівському районі.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.