Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:18:44

Кожна дитина має право на щастя

01.10.2015   11:37Агенцiя

Так співпало, що День усиновлення в Україні відзначається у день святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії.

Це символічно, адже саме ці людські чесноти дарують дітям їх прийомні батьки: віру в добро і людей, надію на щастя, любов дорослих до дітей та дітей до дорослих. А скільки мудрості й терпіння треба мати, щоб розтопити згорьовані дитячі серця, знають, мабуть, тільки ті, хто прийняв у свою родину та душу сироту чи покинуту дитину.

Урочисто й душевно вшановували сьогодні в Чернігові матерів і батьків, які стали рідними для чужих дітей. Для них — подяка, квіти та подарунки від голови облдержадміністрації, пісні, вірші та вистава від артистів Молодіжного театру і глибока шана від усіх присутніх на заході.

— Ми побачили зворушливі фото родин, де діти почувають себе щасливими, а батьки сповнені надії, що їх малюки виростуть гарними людьми та гідними громадянами своєї країни, — зазначив на святі заступник голови облдержадміністрації Сергій Биконя. — Всіх присутніх у залі об’єднує велика, діяльна любов до дітей. І сьогоднішнє свято — це свято здійснених дитячих мрій та народження нових сімей.

Майже дві тисячі дітей-сиріт в області знайшли свої другі сім’ї. Історія кожної родини неповторна й щемлива. По-різному складалися дитячі долі, по-різному сироти потрапляли до своїх нинішніх осель. Хтось зростає у родині сестри, бабусі чи тітки, а хтось кличе мамою та татом людей, які донедавна були незнайомими. Як от у найбільшій з представлених на святі сімей — сім’ї Акальмаз з Новгорода-Сіверського. Лариса та Микола виховують одинадцятьох дітей — п’ятьох своїх та шістьох прийомних. Любові і батьківської турботи вистачає на всіх.

Від імені голови облдержадміністрації Валерія Куліча Сергій Биконя побажав сім’ям, де ростуть прийомні діти, щасливої долі, добра та затишку в оселях. А завершила свято екскурсія древнім Черніговом, організована для прийомних мам і тат Службою у справах дітей облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини