Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:29:17

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, а в Україні це також і День ветерана

01.10.2015   09:43Агенцiя

Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 року приєдналася до святкування цього дня.

Мета відзначення цього дня – нагадати кожному  про обов’язок бути турботливими та  милосердними до найповажнішої частини  суспільства.

На Чернігівщині, де третину населення становлять громадяни віком після 60-ти років,  людьми такої категорії  опікується КЛПЗ «Обласний госпіталь для  інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни». За словами головного лікаря закладу Володимира Товчиги, щорічно госпіталь надає  медичну та реабілітаційну допомогу понад 2 тис. чоловіків та жінок переважно  похилого віку.

«У нашому закладі працює два відділення – реабілітаційно-терапевтичне та реабілітаційно-неврологічне, де широко застосовуються  фізіотерапевтичні методи лікування, масаж, лікувальна фізкультура, тренажери, тобто, весь комплекс, який  можна призначати людям в  залежності від їхнього стану. Приємно, що про нас ніколи не забуває як обласна, так  і міська  влада. Завдяки їхній турботі, а також  уваги з боку  спонсорів, наш заклад має все необхідне для того, щоб  пацієнти почувалися  тут, як вдома. Немає проблем із  медикаментами, харчуванням, проведенням дозвілля  для  наших  стареньких. В нас працює злагоджений  і турботливий  персонал, які  –  від молодшої  медичної сестри і до  завідувачів відділень – докладають неабияких зусиль, щоб  громадяни  похилого віку повною мірою відчували  жагу до життя. На щастя, нам вдається  підтримувати заклад в належному  стані – маленькі, затишні  палати на  4-2 ліжка, оснащені всім  необхідним для людей з обмеженими фізичними можливостями, є візочки, ходунки, інше засоби для пересування. Одночасно можемо приймати на лікування до 100 пацієнтів», – наголошує Володимир  Товчига.


Умовами перебування у закладі задоволені і його пацієнти.
 
80-річний  житель Корюківки розповідає: «Я вже понад 10 років  майже постійно  лікуюся тут і знаю – лише  завдяки  медичному персоналу госпіталю, мені вдається не тільки  порівняно нормально  себе почувати, а і  займатися вихованням  онуків».
 
Бабуся трьох онучок з Чернігова додає: «Медики госпіталю вже стали для мене начебто  другою родиною. Так як вони лікують та доглядають мене тут, мабуть, в жодній з інших лікарень не буває. Я люблю цих людей і зичу їм  терпіння».
 
76-річний прилучанин говорить: «У  госпіталі мене все влаштовує – наявність ліків, фізпроцедур, телевізори в палатах і  хороше  харчування. Ми, старі люди, знаємо – якщо до нас так ставляться  лікарі – значить, ми ще комусь потрібні!».

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини