Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 19:11:38

Службові особи завдали збитків державі більш ніж на 6 мільйонів гривень

29.09.2015   07:39

В ході оперативно-розшукових заходів працівники управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС в Чернігівській області викрили факт самовільного заняття земельної ділянки історико-культурного призначення службовими особами сільгосптовариства.

Так, службові особи одного з сільгосптовариств селища Варва самовільно зайняли земельну ділянку історико-культурного призначення - курган ІІ-І тисячоліття до нашої ери.

Історична пам'ятка була взята на державний облік рішенням виконкому Чернігівської обласної ради народних депутатів ще у 1989 році.

Спеціалісти відділу Держгеокадастру у Варвинському районі та Чернігівського методичного центру охорони культурної спадщини Чернігівської обласної ради оцінили збитки, завдані державі протиправними діями службових осіб сільгосптовариства, в більше ніж 6 млн. грн.

Слідчим відділом Варвинського РВ УМВС України в Чернігівській області відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 197-1 Кримінального кодексу України (самовільне зайняття земельної ділянки, вчинене особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, або групою осіб, або щодо земельних ділянок особливо цінних земель, земель в охоронних зонах, зонах санітарної охорони, санітарно-захисних зонах чи зонах особливого режиму використання земель) - карається обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на строк до двох років.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

Підготовка до опалювального сезону: Чернігівська громада отримає 4 «міні-ТЕЦ» 15:00

USAID Україна через Проєкт енергетичної безпеки у співпраці з командою Мінінфраструктури, Комітету ВРУ з питань енергетики та ЖКП, НКРЕКП розгортає мережу малої та середньої когенерації.

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини