Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:37:13

Іспит для військових профспілок

18.09.2015   11:58Агенцiя

В умовах процесу реформування вітчизняного оборонного відомства та Збройних Сил України, складної економічної ситуації в країні, проведення антитерористичної операції на сході нашої держави перед «армійськими» працівниками постають чималі виклики.

Як зберегти досвідчених і кваліфікованих працівників? Убезпечити при цьому порушень чинного законодавства, положень Галузевої Угоди та колективних договорів, дотримання соціальних гарантій. Ці та інші наболіли питання обговорювали та радилися активісти на засіданні V-го Пленуму Теркому №5 профспілки працівників Збройних Сил України, якій відбувся у Чернігові. Сьогодні цей Територіальний комітет налічує в своїх лавах понад 2 тисяч 200 членів.     

Два дні, на базі Чернігівського навчально-методичного центру профспілок, лідери 27 первинних організацій з Чернігівської, Житомирської, Полтавської та Черкаської областей підбивали підсумки своєї діяльності та визначали пріоритетні напрямки роботи на майбутнє.

У засіданні взяв участь заступник голови центрального комітету Всеукраїнської профспілки працівників Збройних Сил України Валерій Добровольський.

В ході засідання присутні заслухали голову Теркому №5 профспілкових працівників Збройних Сил України Леоніда Дудченка. Доповідач у своєму виступи поінформував про стан та заходи щодо підвищення рівня внутрішньо-профспілкової роботи, її впливу на організаційне зміцнення первинних організацій та ефективності їх захисних функцій.
Під час обговорень, учасники заходу констатували, що високий рівень профспілкового членства є в тих трудових колективах, де налагоджена взаємовигідна співпраця між профкомом і роботодавцем. Тож для посилення мотивації профспілкового членства необхідно вдосконалювати колективно-договірну систему. 

- Створення атмосфери порозуміння, налагодження взаємодії з командуванням гарнізонів та керівниками оборонних установ і підприємств, з командирами військових частин та обласними військкоматами є запорукою успішного вирішення болючих питання «армійських» працівників. Лише  спільними зусиллями ми здатні досягти мети, домогтися виконання чинного законодавства, - підсумував Леонід Дудченко.

В ході проведення семінарських занять та консультацій профспілкові активісти розглянули питання збереження існуючих робочих місць та недопущення зниження рівня соціального захисту працюючих. Зокрема, умов оплати праці, аспекти охорони праці, оздоровлення працівників Збройних Сил України тощо.

По завершенню засідання профспілкові лідери проголосували за постанови, якими визначили пріоритетні завдання в своїй роботі на наступний рік та відзначили кращих лідерів профспілкових організацій.

Вадим Мисник

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини