Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:55:33

В обласному Управлінні ДСНС відбулись урочистості з нагоди професійного свята Дня рятівника

18.09.2015   06:31Агенцiя

17 вересня у Чернігові на головному фасаді обласного Управління ДСНС України, де вишикувалися особовий склад та пожежно-рятувальна техніка, відбулись урочистості до Дня рятівника.

Привітати з професійним святом працівників та ветеранів Служби порятунку "101" завітали заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Биконя, голова обласної ради Микола Звєрєв, заступник Чернігівського міського голови Станіслав Віхров, представники духовенства, правоохоронних і силових органів та відомчих організацій.

На початку заходу секретар Чернігівської Єпархії Української Православної Церкви Київського патріархату Протоієрей Роман відслужив молебень та освятив особовий склад і техніку рятувальників. Потім присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять співробітників Служби порятунку, які передчасно пішли з життя, а також поклали квіти до каплиці. 

 Під час урочистої церемонії з теплими вітальними словами до рятувальників і ветеранів звернулося керівництво області та міста. З цим було зазначено, що встановлення свята Дня рятівника вочевидь засвідчує визнання державою і суспільством заслуг нелегкої, надзвичайно небезпечної, але водночас вкрай потрібної професії, яка покликана допомагати людям в тяжку хвилину та оберігати їх від надзвичайних подій. Суспільство високо цінує постійну готовність представників героїчної професії до найсуворіших випробувань, їх самовідданість, мужність і героїзм.

"Девіз рятувальників “Запобігти. Врятувати. Допомогти.” завжди працює для людей, для України. Віддаючи належне звершеному вами, я впевнений, що особовому складу пожежно-рятувальної служби під силу завдання будь-яких масштабів і складнощів. Адже захищати державу та її громадян від пожеж, надзвичайних ситуацій та подій завжди було благородною справою, яку обирають сенсом свого життя тільки сміливі, сильні духом і самовіддані люди!" - наголосив заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Биконя.

Під час святкової промови начальник обласного Управління ДСНС України полковник служби цивільного захисту Юрій Бреус зазначив: "Жодна з надзвичайних ситуацій не залишається без відповідного реагування рятувальників, якими лише з початку цього року на Чернігівщині здійснено близько 2-х тисяч виїздів на ліквідацію пожеж, аварій, надзвичайних подій та для надання допомоги населенню у різних ситуаціях. Результат цієї роботи - 92 врятованих наших співвітчизники, більше 1800 будівель і споруд, 66 одиниць техніки та матеріальних цінностей на суму майже 10 мільйонів гривень, знищення понад 350 боєприпасів часів війни. Я переконаний, що ваш високий професіоналізм, відданість справі, помножені на досвід і знання, дадуть можливість нам і надалі достойно вирішувати всі відповідальні завдання, які покладені на нас державою".

В ході урочистих заходів, які супроводжувалися художніми виступами військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних сил України та народного хору "Діти війни", кращі рятувальники були відзначені Почесними грамотами, грамотами, подяками, медалями ДСНС України, обласної державної адміністрації, обласної ради та міськвиконкому. Також два співробітники, які проявили мужність і героїзм під час гасіння пожежі, отримали відзнаку ДСНС України "За відвагу в надзвичайній ситуації".
Окрім оголошених поіменних заохочень, керівництво обласного Управління ДСНС України та ряд відомчих організацій Чернігова передали особовому складу пожежно-рятувальних підрозділів, що охороняють території з найбільшою кількістю населення і потенційно-небезпечних об’єктів, безпілотний літальний апарат, комплекти бойового і повсякденного одягу, мотопомпи, тепло та електрогенератори, пожежні рукави, ліхтарі тощо.

На завершення урочистостей військовий оркестр виконав видовищне і яскраве музичне дефіле.

Управління ДСНС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини