Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:42:14

Від вибуху гранати загинуло дві людини

16.09.2015   19:53Агенцiя

На Чернігівщині демобілізований боєць підірвався на привезеній з фронту гранаті. Крім нього, від вибуху загинула місцева жителька, в будинку якої відбувалося застілля з нагоди повернення односельця з війни.

15 вересня до чергової частини Козелецького райвідділ міліції УМВС України в Чернігівській області надійшло повідомлення від одного з сільських голів району. Жінка повідомила, що в одному з будинків їхнього села виявлені тіла двох місцевих жителів – демобілізованого бійця, що повернувся з війни, та місцевої жительки. Напередодні увечері селяни чули звук, схожий на вибух.

На місце події негайно прибули слідчо-оперативні групи УМВС в Чернігівській області на чолі з керівництвом, колеги з Козелецького райвідділу, вибухотехніки з пошуковою собакою.
Оглянувши місце події, вибухотехніки підтвердили, що на ганку будинку дійсно вибухнула граната (ймовірно РГО). Від отриманих осколкових поранень на місці загинув 40-річний демобілізований снайпер мотопіхотного батальйону ЗСУ, який тільки чотири дні як повернувся з фронту, та місцева жителька, в помешканні якої відбувалося застілля.

Слідчо-оперативна група виявила кільце з чекою на столі у хаті. Натомість важіль запалу гранати знайшла пошукова собака у дворі садиби. Зібрані осколки гранати направлені на експертизу до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Чернігівській області.
Інші двоє учасників застілля розповіли, що того вечора боєць демонстрував їм привезену з фронту гранату. Достеменно сказати, що ж насправді сталося, вони не змогли, оскільки один з них пішов додому, а другий (співмешканець загиблої) спав на дивані у хаті, коли на порозі пролунав вибух.

Як би там не було, смертоносний «сувенір» забрав життя двох людей - воїна, що рік воював на Донбасі, та матері трьох дітей. Також у сумці загиблого бійця міліція виявила півсотні набоїв до вогнепальної зброї.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за пунктом 1 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство двох або більше осіб). Триває досудове розслідування.
Міліція закликає військовослужбовців Збройних Сил України, бійців добровольчих батальйонів та волонтерів замислитися над наслідками привезення з фронту гранат, набоїв та різного роду боєприпасів. Не варто піддавати загрозі власне життя та життя ваших рідних і друзів. Ціна хизування військовими трофеями може виявитися занадто високою, а каяття – запізнілим.

Якщо ж ви все-таки маєте вдома ці заборонені речі, міліція закликає здати їх в рамках операції «Зброя та вибухівка», знявши з себе відповідальність за незаконне зберігання зброї та боєприпасів.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини