Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:11:28

Вогнеборці щодоби ліквідовують 15-25 пожеж у лісових масивах, торфовищах та відкритих територіях

03.09.2015   12:50Агенцiя

Щодоби до Служби порятунку "101" надходить 15-25 повідомлень про загоряння сухої рослинності на відкритій місцевості, у лісах та на торфовищах.

Причинами їх виникнення є нехтування громадянами заходів пожежної безпеки. Як свідчить статистика, найбільше пожеж виникає у північних та центральних районах області, насамперед Чернігівському, Козелецькому, Ріпкинському та Щорському. Щодоби загальна площа загорянь становить 20-40 га.

Триває ліквідація торф'яних пожеж поблизу сіл Боровики Чернігівського та Жовтневе Коропського районів на загальній площі 1,3 га. Проблема їх гасіння полягає в нестачі води у меліоративних каналах, тож рятувальникам доводиться витрачати чимало часу та матеріальних ресурсів на ліквідацію таких складних пожеж.

Загоряння на торфовищі біля с. Боровики набувало значних розмірів і загрожувало населеним пунктам. Для ліквідації пожежі 28 серпня було сформовано зведений загін Управління ДСНС у Чернігівській області, до якого увійшли пожежно-рятувальні підрозділи Борзнянського, Менського районів та м. Чернігів. Вогнеборці розбили табір і створили нормальні умови для проживання та харчування. У складі загону працюють 14 рятувальників, задіяні 3 одиниці пожежно-рятувальної техніки. 2 вересня відбулась ротація особового складу. Наразі, роботи по гасінню пожежі торфовища тривають, ліквідовано загрозу розповсюдження вогню на села Боровики та Василева Гута.

2 вересня  вогнеборці та лісокористувачі спільними зусиллями ліквідували пожежу сухого настилу в лісі біля с. Пакуль Чернігівського району. На ліквідацію загоряння  було залучено 2 пожежно-рятувальні підрозділи УДСНС, трактор з плугом та 2 пожежні команди Пакульського і Ревунівського лісництв. В ході гасіння не допущено розповсюдження вогню на значні площі, а також ліквідовано загрозу виникнення верхової пожежі насаджень.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до громадян з проханням дотримуватись заходів пожежної безпеки під час перебування в лісових масивах, біля торфовищ та на відкритих територіях. В умовах сухої та спекотної погоди непогашені сірники, недопалки та розведені багаття можуть призвести до виникнення пожеж.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини