Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:45:04

Робоча група визначилася з новою назвою кінотеатру імені М. Щорса у м. Чернігові

02.09.2015   09:30

1 вересня у приміщені кінотеатру ім. Щорса у форматі круглого столу, за участю представників громадськості та засобів масової інформації, під головуванням голови обласної ради Миколи Звєрєва, відбулося засідання робочої групи, на якому розглянуто пропозиції щодо перейменування цього найвідомішого і найстарішого у Чернігові мистецького закладу.

Питання його перейменування було порушено 29 квітня цього року на пленарному засіданні двадцять четвертої сесії обласної ради депутатом Валерієм Зубом. Народний обранець вніс пропозицію стосовно перейменування кінотеатру ім. М.Щорса на кінотеатр ім. О.Довженка.

З цією метою головою обласної ради було створено робочу групу з організації громадського обговорення та опрацювання пропозицій щодо перейменування кінотеатру імені М.Щорса у місті Чернігові. Відповідне оголошення про збір пропозицій було розміщено на офіційному веб-порталі обласної ради та у засобах масової інформації.

Як поінформував Микола Звєрєв, обговорення та збір пропозицій щодо перейменування зазначеного закладу культури тривали до 24 серпня поточного року. Свої думки з даного питання висловили як фізичні, так і юридичні особи. Загалом же на адресу обласного представницького органу надійшло 9 пропозицій стосовно зміни назви кінотеатру. Окремі звернення містили додаткові пропозиції щодо зміни концепції функціонування закладу.

Відповідно до чинного законодавства питання про перейменування кінотеатру також було погоджено загальними зборами трудового колективу кінотетра ім. М.Щорса, що відбулися 27 серпня 2015року.

Під час обговорення пропозицій основна дискусія між учасниками робочої групи і представниками громадськості розгорнулася навколо двох запропонованих назв: «Кінокультурний центр «Чернігів» та «Кінокультурний центр «Зачарована Десна». Проте шляхом голосування переважну підтримку у членів робочої групи знайшла назва «Кінокультурний центр «Чернігів». Саме цю назву і буде запропоновано депутатам обласної ради на затвердження під час найближчої сесії.

Коментуючи рішення робочої групи, Микола Звєрєв поділився баченням майбутнього одного з найулюбленіших чернігівцями кінотеатру. За його словами, «Кінокультурний центр «Чернігів» має стати справжньою візитівкою як міста, так і всієї області. Для цього обласна рада зробить все від неї залежне, аби допомогти відремонтувати і модернізувати даний комунальний заклад. Керівник обласної представницької влади також висловив свою чітку позицію щодо недопущення приватизації будівлі кінотеатру.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини