Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 02:25:24

Нові поневіряння переселенців з Донбасу. ВІДЕО

04.08.2015   08:49Агенцiя

Біда на сході країни вимусила багато українців покинути свої домівки. Чимало переселенців з Донбасу прибуло і до Чернігова.

Головна проблема, з якою тут стикаються соціально незахищені люди, — немає ні вільного житла, ні належного контакту з владою. Більше сотні вимушених переселенців в минулому році жили у санаторії «Десна» в Ладинці. Але через припинення фінансування їхнього утримання благодійним фондом, що ними опікувався, мали звідти виїхати. І тепер, опинившись у скрутному становищі, переселенці були вимушені самовільно зайняти одну зі старих будівель у Чернігові по вулиці Воровського. І звідти їх нині виганяють.
 
Житлове питання для переселенців зі сходу України – найболючіше. За словами благодійників, стосовно цього контакт з чернігівською владою відсутній. Тому ті, хто опинився у скрутних житлових обставинах, не можуть знайти прихисток.
 
Переселенці неодноразово звертались до владних структур, але, на жаль, єдина відповідь, яку отримують: «В Чернігові вільного житла немає». Через це і вимушені були самовільно зайняли одну з будівель по вулиці Воровського.
 
Анна разом з двома маленькими доньками приїхала з Луганська. Можливість винаймати житло у них вичерпалась, тому і вимушені шукати собі новий прихисток тут. Та біда не приходить одна – через паперову тяганину при перереєстрації з одного району на інший родина ще й залишились без грошей на серпень. Чи зможе ця молода жінка з дітьми жити тут — це під величезним знаком запитання. Зараз у цьому приміщенні вимкнули світло та воду.
 
Благодійники самостійно шукали місця, де могли б знайти прихисток переселенці з Донбасу. І звернулися до Чернігівського міського голови. Він каже, готовий до співпраці, але місто не може надати зазначені у зверненні казарми по вулиці Єськова, адже вони перебувають на балансі Міноборони, а не обласного центру.
 
А от з приводу інших приміщень (в тому числі і по вулиці Воровського), Олександр Соколов обіцяв надати відповідь найближчим часом.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.