Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:17:36

У Ніжині оперативники затримали двох грабіжників, один з яких вже провів за гратами 20 років

04.08.2015   08:43Агенцiя

Працівники Ніжинського міськвідділу УМВС в Чернігівській області поверталися із завдання, коли до них по допомогу звернувся громадянин і повідомив про пограбування.

Оперуповноважений карного розшуку та слідчий міськвідділу побачили на вулиці парубка, який кликав на допомогу. Він розповів правоохоронцям, що приїхав у Ніжин аби купити запчастини до моторолера, але став жертвою двох грабіжників.

Житель Борзнянського району пройшов по ніжинському базару в пошуках необхідних запчастин, але потрібних йому не знайшов. Тоді юнак запитав у перехожого де в Ніжині можна придбати запчастини до моторолера.

Випадковим перехожим виявився раніше судимий ніжинець, у якого одразу ж виник задум пограбувати бідолаху. Для цього він розповів історію, що в його товариша якраз є такі запчастини, а сам зателефонував подільнику та спланував злочин.

Вже удвох зловмисники завели жертву в провулок, де вдарили по голові та почали душити, після чого заволоділи курткою жертви та гаманцем з 700 гривнями. Натомість потерпілий виявився не з лякливих і почав переслідувати грабіжників. Тоді зловмисники спробували сховатися під мостом.

Якраз в цей час поверталися із завдання працівники Ніжинського міськвідділу міліції, які і прийшли на допомогу потерпілому. Міліціонери затримали спочатку одного грабіжника, а згодом й іншого. Зловмисниками виявилися двоє раніше засуджених ніжинців, один з яких провів за ґратами половину свого життя - 20 років.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб), карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

Речі потерпілого у нападників вилучені та повернуті власнику. Зловмисники затримані в прядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Триває досудове розслідування.

СЗГ УМВС України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.