Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:48:34

Прокуратура довела в суді незаконність укладених ДП «Чернігівторф» договорів

01.08.2015   10:15

Прокуратура м. Чернігова в господарському суді довела незаконність укладених ДП «Чернігівторф» угод, які фактично виводили майно та діяльність цього державного підприємства з-під контролю держави.

Йдеться про укладений у квітні цим підприємством з приватною фірмою договір про спільну діяльність та пов’язані з ним додаткові угоди.
 
Порушуючи вимоги законодавства, державне підприємство уклало договір одноособово, не узгодивши його ні з Державним концерном «Укрторф» як своїм головним підприємством, ні з Міністерством енергетики та вугільної промисловості України — своїм органом управління.
 
Таким чином, були порушені вимоги Закону України «Про управління об’єктами державної власності» щодо погодження такого договору з органом управління, незалежної оцінки майна за ринковими цінами, розміру частки у спільній діяльності. Також угода порушує вимоги ч. 3 ст. 121 Господарського кодексу України та статуту підприємства про заборону об’єднувати свою діяльність з іншими суб’єктами господарювання та ряд інших положень господарського та цивільного законодавства України.
 
Як вже повідомлялося раніше, за цим договором державне підприємство надало у спільне користування свої основні засоби: будівлі, споруди, торфовидобувну техніку вартістю майже 11 млн грн. Однак керувати подальшою спільною діяльністю мало вже не державне, а саме приватна фірма. Натомість цей суб’єкт господарювання з Луганщини, демонструючи виконання умов договору, завезло на територію «Чернігівторфу»… вживане обладнання, яке не використовується при видобуванні торфу.
 
Отже, використання великого обсягу державного майна та отримання від цього прибутку, всупереч інтересам держави, було виведено з-під її контролю.
 
Для запобігання незаконному використанню державного майна позов прокуратури про визнання недійсними цього договору і додаткових угод до нього був поданий до суду одразу після виявлення цього факту.
 
Одночасно прокуратурою міста Чернігова зареєстровано кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України) посадовими особами цього державного підприємства.
 
Наразі досудове розслідування в ньому триває, результатом має бути притягнення винних осіб до відповідальності.
 
За інф. прокуратури м. Чернігова
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини