Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:32:25

Обговорено програму підтримки ЗМІ та місцевих авторів

29.07.2015   15:40Агенцiя

Проект програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016-2020 роки обговорили під час зустрічі за круглим столом представники облдержадміністрації, ЗМІ, громадськості.

Як поінформував директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Андрій Подорван, ця Програма є логічним продовженням попередньої, що реалізується з 2011 року. Проте з урахуванням реалій сьогодення до Програми внесено деякі зміни. Вони стосуються, переважно, сум коштів, передбачених на підтримку ЗМІ та видання книжок місцевих авторів.

Над проектом Програми працювала робоча група, створена у квітні поточного року. Він також є у відкритому доступі на сайті облдержадміністрації у рубриці «Консультації з громадськістю» і протягом останніх тижнів проходив процедуру громадського обговорення.

В цілому проект Програми одержав схвальні відгуки учасників круглого столу. На думку головного редактора газети «Гарт» Дмитра Іванова, надзвичайно важливо, щоб у такий непростий для країни час цю Програму підтримали й депутати обласної ради.

- Добре, що цей інформаційний, творчий пульс ще б’ється на теренах області, — зазначив Дмитро Йосипович.

Під час обговорення проекту було висловлено і низку пропозицій. Голова Асоціації регіональних ЗМІ Олександр Назаренко запропонував включити до заходів Програми проведення конкурсу журналістської майстерності. На його переконання, такі професійні конкурси не лише спонукатимуть журналістів до самовдосконалення, а й дозволять актуалізувати соціально важливі теми у ЗМІ.

Заступник редактора газети «Деснянська правда» Людмила Пархоменко запропонувала відновити традицію зустрічей журналістів хоча б у день професійного свята: «Журналісти повинні зустрічатися, спілкуватися між собою, обмінюватися досвідом. Це сприяє їх професійному зростанню».

Цю думку підтримав і керівник інформагенції «Чернігівський монітор» Юрій Паперний. Він вважає, що журналістський загал області потребує спільного комунікативного майданчика, заходів, які б створювали і зміцнювали корпоративний дух працівників ЗМІ. Одним з таких заходів може стати осучаснений аналог журналістського фестивалю.

У обговоренні проекту Програми також взяли участь директор ОДТРК Аркадій Білібаєв, голова Громадської ради при облдержадміністрації Вадим Антошин, представники творчих спілок та зацікавлених ЗМІ. Після внесення запропонованих під час обговорення змін та їх фінансового узгодження проект Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016-2020 роки буде передано на розгляд обласної ради.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини