Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:48:12

Добровільне об’єднаннятериторій громад обговорювали в Малодівицькій та Линовицькій селищних радах

24.07.2015   07:49

22 липня за участю директора Чернігівського регіонального офісу реформ Ярослава Жиденка, представників територіальних громад, сільських голів та депутатів сільських рад, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, районних організацій і служб відбулося громадське обговорення питання утворення об’єднаної територіальної громади з центром в смт Мала Дівиця та смт Линовиця, під час яких вирішувалися спірні питання даного етапу децентралізації влади в країні.

руки

руки

Від успішного проведення реформи залежатить майбутнє кожного жителя району. Тому її втіленню приділяється серйозна увага.

Основним питанням, яке розглядалось на зібранні, було добровільне об'єднання територіальних громад. Посилаючись на Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та відповідаючи на питання присутніх, представники області поінформували про процедуру об’єднання громад, проведення громадського обговорення, функціонування та фінансування об’єднаних та спроможних територіальних громад району, надали роз’яснення з цих питань.

Також під час зустрічей обговорено питання захисту прав жителів малих сіл і селищ у межах територіальної громади; фінансування громад для здійснення їх повноважень; надходження медичної та освітньої субвенцій, тощо.

В ході обговорення лунало багато запитань, більшість з яких спричинено наявністю великої кількості міфів, щодо наслідків об’єднання. Проте після гарячої дискусії більшість представників територіальних громад висловилися за об’єднання.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини