Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:46:43

Аварійно-диспетчерська служба ПАТ "Чернігівгаз" від початку року виконала 13 тисяч заявок

17.07.2015   10:00Агенцiя

Станом на 1 липня 2015 року аварійно-диспетчерська служба ПАТ «Чернігівгаз» виконала близько 13 тисяч аварійних заявок, з них на виток газу – 5,4 тисячі. Порівняно з минулим роком кількість заявок зменшилася, за відповідний період 2014 року АДС виїздила майже на 20 тисяч викликів, було усунуто понад 6,6 тисяч витоків газу.

Якість роботи спеціалістів служби «104» залежить від рівня їх професійної майстерності та оснащення. Тому ПАТ «Чернігівгаз» приділяє значну увагу оптимізації та вдосконаленню роботи АДС, основним завданням якої є забезпечення безаварійного та безперебійного газопостачання Чернігівської області.

Зокрема, щороку перед опалювальним сезоном на учбово-тренувальному полігоні проводяться професійні тренінги аварійно-диспетчерських служб. Тренування в умовах, найбільш наближених до реальних, дає аварійникам змогу перевірити свою готовність до ліквідації дійсних надзвичайних ситуації.

В цьогорічних змаганнях беруть участь 78 працівників, що входять до складу 26 бригад АДС з усієї області. Конкурсна програма складається з двох етапів. На першому - визначається рівень професійної майстерності всієї бригади по виконанню робіт з локалізації та ліквідації аварій. На другому - оцінюються теоретичні знання майстра АДС та перевіряється оснащення спецавтотранспорту матеріально-технічними засобами. В підсумку комісія визначить три найкращі бригади.

Перед командами стоїть завдання виявити і якнайшвидше усунути витік газу на фланцевому з`єднанні житлового будинку та на підземному газопроводі низького тиску, а також гасіння загоряння на газогоні низького тиску. При цьому журі оцінює не лише правильність дій, а й час ліквідації аварії. Так, за регламентом, на пошук витоку газу на підземному газопроводі дається 40 хвилин.

На загальну оцінку також впливає злагодженість в команді та оперативність, теоретичні знання, оснащення та технічний стан автомобіля, вміння застосовувати рятувальні засоби та відповідність дій регламентам і нормативним документам.

«Завдання газовиків - відшукати і ліквідувати справжній виток газу. І це вимагає від наших працівників миттєвого і злагодженого реагування і відповідної підготовки. Люди повинні бути готовими, як фізично, так і морально до екстремальних умов, коли відлік часу йде не на хвилини, а на секунди. Адже саме ми несемо відповідальність за безпеку споживачів», - говорить головний інженер ПАТ «Чернігівгаз» Олександр Качкарда.

Полігонні тренажери створені спеціально для газовиків. Кожен є моделлю різних складових діючої газотранспортної системи під тиском природного газу для відпрацювання навичок в тій чи іншій аварійній ситуації – це газові колодязі, газорозподільчі пункти шафового типу, зовнішньобудинкові, підземні і надземні газогони. Всі автомобілі служби «104» укомплектовані радіозв’язком, системою GPS-навігації, проблисковими маячками, інструментами та іншими необхідними технічними засобами. Для пошуку витоків застосовуються сучасні прилади Variotec, JL-268, Варта 5-03М.

Зменшенню кількості аварійних викликів також сприяє планомірне виконання компанією програм з модернізації та реконструкції діючої газотранспортної системи області. В поточному році на ці цілі планується спрямувати понад 15 млн гривень.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини