Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:25:40

У Менському районі правоохоронці затримали чоловіка, що забив ногами співмешканку

16.07.2015   23:56

Працівники Менського райвідділу УМВС в Чернігівській області оперативно встановили та затримали громадянина, який завдав своїй співмешканці несумісні з життям тілесні ушкодження.

Близько опівночі до Менського РВ УМВС надійшло телефонне повідомлення від працівника дільничної лікарні в смт Макошине про те, що в одному з будинків селища знайдена мертвою 43-річна місцева жителька. Медпрацівник розповів, що найбільш ймовірною причиною смерті жінки стало її жорстоке побиття.

На місце події черговим райвідділу міліції відразу була направлена слідчо-оперативна група. Адреса, за якою сталася трагедія, була добре знайома правоохоронцям. Потерпіла співмешкала з 44-річним господарем будинку. Обидва мали заслужену репутацію людей працьовитих, але п’яниць. На життя вони заробляли виконанням поденних робіт за сезоном: обробіток городів, сінокіс, випасання худоби абощо. Зароблені гроші витрачали, в першу чергу, на придбання спиртних напоїв. У нетверезому стані нерідко конфліктували, лаялися і навіть билися, але до тяжких наслідків не доходило. Дільничний інспектор міліції, що обслуговує цю територію, регулярно проводив з цією парою профілактичну роботу. На співмешканця покійної він за останні роки склав цілу низку адміністративних протоколів, переважно, за статтею 178 адмінкодексу (розпивання алкогольних напоїв або поява в нетверезому стані у громадських місцях).

Тож найперші підозри щодо завдання потерпілій тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть жінки, впали саме на її співмешканця. Господар помешкання цього не заперечував і зізнався у скоєному. За його словами, того вечора вони відпочивали за звичною схемою після робочого дня. Як завжди, випили чимало горілки. Під час застілля між ним та жінкою раптово виникла гостра суперечка з якоїсь дріб’язкової причини, яку він не зміг пригадати. Поведінка співмешканки розлютила п’яного співмешканця, і він почав бити жінку по голові спочатку кулаками, а потім і ногами. Потерпіла впала непритомна. Це трохи охолодило чоловіка, проте викликати медичну допомогу він надумався лише за кілька десятків хвилин — коли це вже було запізно.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років. Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.