Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 17:55:14

Платники ДПІ у м. Чернігові сплатили до місцевого бюджету понад 30 млн.гривень акцизного податку

08.07.2015   12:29

Законом України від 28.12.14 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» з січня цього року запроваджено новий місцевий податок - акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів.

Платниками цього податку є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб’єктах господарювання громадського харчування такі підакцизні товари: пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, нафтопродукти, насамперед бензин та дизельне пальне, паливо моторне альтернативне, біодизель, скраплений газ тощо.
 
"З початку року до місцевого бюджету м. Чернігова  надійшло майже 30,2 млн.грн. акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів. Сплата податку має позитивну динаміку та поступово збільшується: з 3,9 млн.грн. – у лютому поточного року до майже 7,1 млн. грн. – вже в червні",- повідомив завідувач сектору контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ДПІ у м. Чернігові Віктор Рейко.

Податківець нагадав, що декларації з акцизного податку подаються щомісяця не пізніше 20 числа наступного періоду до контролюючих органів за місцем розташування пунктів продажу підакцизних товарів. Сплачується  податок до місцевих бюджетів адміністративно-територіальних одиниць, на яких розташовані пункти продажу підакцизних товарів протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого Кодексом для подання податкової декларації.

«Акцизний податок є стабільним додатковим джерелом наповнення місцевого бюджету та може бути направлений на потреби мешканців міста. Тому важливо не тільки порозуміння з представниками бізнесу не ігнорувати вимоги  закону, а і активна позиція кожного мешканця Чернігова щодо запобігання незаконному обігу підакцизних товарів та допомога контролюючим органам у своєчасному виявленні таких фактів”, - зазначив Віктор Рейко.

ДПІ у м. Чернігові  звертає увагу платників на зміну мінімальних цін на алкогольні напої. Так, постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015р. №426 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 30.10.2008р. №957 в частині  збільшення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв. Зазначений документ  набирає чинності з 11 липня 2015 року.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини