Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:43:41

За ініціативи Сергія Березенка чернігівці відправились з паломницькою поїздкою до Почаївської Лаври

06.07.2015   07:31Агенцiя

Цієї суботи з території Свято-Троїцького собору відбув перший автобус з паломниками до Свято-Успенської Почаївської лаври.

Поїздку для чернігівських вірян організував Сергій Березенко. – Духовність сьогодні має бути на першому місці для кожного українця. Я сподіваюсь, що подорож буде для вас легкою, ви відвідаєте святі місця, зможете помолитись за себе, своїх рідних, близьких та за Україну, - звернувся до прочан Сергій Березенко.

Перед від’їздом, молебень за подорожуючих провів Архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій. Владика благословив чернігівців в дорогу та звернувся до них з напутнім словом. – Раніше люди місяцями добиралися до Почаївської святині, аби помолитися, здійснити покаяння та очиститися фізично та духовно. У вас сьогодні є така можливість завдяки добрим людям, які хочуть вам допомогти. Ви їдете не для того, аби гарно відпочити, а для того, аби очистити свою душу і тіло, покаятися, віднайти милосердя, благословення і спасіння - звернувся до паломників владика. Архієпископ закликав людей помолитися в Почаєві за Україну, аби на нашій землі зупинилося кровопролиття та запанував мир.

Паломники були вдячні за те, що у них з’явилася нагода поїхати до Свято-Успенської Почаївської лаври. – Я вперше туди їду, тому дуже хвилююся, - розповіла нам Ірина. – Але щиро дякую людям, які організували цю поїдку, за можливість помолитися за себе та своїх близьких у святому місці.

Разом з чернігівцями, у якості духовного наставника, поїхав священнослужитель Свято-Троїцького собору отець Євгеній. За його словами, Почаїв одне з найблагодатніших місць на землі, яке просто «кличе» до себе вірян. – Я неодноразово бував у Почаївській Лаврі і кожен раз туди «летиш» мов на крилах. Там унікальна тиша, спокій. Людина приходить туди і думає тільки про духовні речі. Сподіваюсь, що у людей залишаться приємні враження про поїздку, - додав священнослужитель.

Нагадаємо, що це лише перша із серії поїздок чернігівців до Свято-Успенської Почаївської Лаври, які організовує Сергій Березенко. 


Cана Бойко


PR

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини