Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:20:22

Меморіал слави знову в повному "складі"

01.07.2015   13:20Агенцiя

Цьогоріч, як повідомлялось у місцевих ЗМІ, з Меморіалу слави на Болдиних горах у Чернігові було викрадено каску радянського воїна.

За ініціативи Геннадія Корбана зроблена та встановлена нова каска.


Взимку над Меморіалом слави позбиткувалися невідомі зловмисники - викрали каску радянського воїна, розміщену поблизу Вічного вогню. Ні працівники комунальних служб, на балансі яких перебуває комплекс, ні міліція так і не змогли знайти злодія, аби змусити його відшкодувати збитки та повернути вкрадену реліквію.

Завдяки Геннадію Корбану Меморіал відновлено: нова каска радянського воїна встановлена побіля Вічного вогню. Як символ вдячності полеглим на фронтах Другої світової війни, як данина пам’яті й поваги. Символічно, що живі квіти Геннадій Корбан поклав до Вічного вогню саме в День Конституції України: воїнам - визволителям ми, нащадки, зобов’язані не тільки своїм життям, а й Незалежністю та суверенітетом країни. Подвиг загиблих безцінний, неоціненні й символи та пам’ятки історії.
Пам’ятати полеглих, оберігати могили й обеліски - священний обов’язком і нинішніх, і наступних поколінь, незважаючи на будь – які політичні віяння. Бо ж у вирі повномасштабної й кровопролитної Другої світової війни загинули мільйони солдат та мирних жителів. Війна торкнулася кожної сім’ї, постукала горем і похоронками ледь не в кожен дім.

Вандали, які руйнують пам’ятники воїнам-визволителям, невідомим солдатам, без перебільшення, нищать не тільки пам'ять про предків, а й своє майбутнє.

- Останнім часом в суспільстві, на жаль, переоцінюються цінності. Я вважаю такі речі неприпустимими. Це все одно, що тривожити прах мертвих. Тим більше загиблих, котрі віддали найдорожче – своє життя, за мирне небо, за наше життя. Чув від багатьох чернігівців, що Меморіал слави був частково зруйнований. Їх прохання схвилювало мої серце й душу, бо обидва мої діди воювали на фронтах Другої світової. Володимир Ілліч Корбан поліг в боях під Одесою. Пишаюся обома своїми дідами , свято бережу пам'ять про них, розповідаю про подвиги предків своїм синам », - говорить Геннадій Корбан. - Кожен чернігівець, і кожен гість можуть прийти до Меморіалу і вклонитися пам’яті полеглих. Особливо це важливо сьогодні, коли на сході країн триває неоголошена війна і ми знаємо ціну життя».

Катерина Чорна

PR

Фото Віктора Кошмала

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини