Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:36:07

Як створити ОСББ: про це і не тільки у новому посібнику для чернігівців

01.07.2015   07:45Агенцiя

У Чернігові презентували посібник, виданий за ініціативи Сергія Березенка, у якому висвітлені всі нюанси щодо створення та функціонування Об’єднань співвласників багатоповерхових будинків. Сьогодні у сфері житлово-комунального господарства міста є багато труднощів. ЖЕКи вже давно не справляються зі своїми прямими обов’язками з обслуговування будинків.

Тому Сергій Березенко та Рада регіонального розвитку Чернігівщини ініціювали проведення серії круглих столів присвячених питанням функціонування ОСББ. Представники міського активу, юристи, голови ОССБ, чиновники та журналісти обговорюють можливості розвитку ОСББ в Чернігові, перспективи таких об’єднань та важливість їх створення. Видання посібника – результат одного з таких зібрань.

- Рекомендації викладені в посібнику дозволять людям розібратися у всіх тонкощах створення нових ОСББ. Тут детально розписано, що і як потрібно робити. Думаю це видання стане в нагоді для багатьох чернігівців, - поділився своїми враженнями про новий посібник заступник голови ОСББ «Бостон» Іван Лисенко.

За словами Максима Конашевича, голови ОСББ «Реконструкція» ідея видати подібний посібник з’явилася ще у 2006 році. Тоді ініціативна група звернула з відповідною пропозицією до міської ради, але там її благополучно проігнорували. – Нещодавно, ми звернулися до Сергія Березенка та Ради регіонального розвитку області з пропозицією видати такий посібник, і ось, він вже лежить перед нами, - пояснив Максим Конашевич.

Відомо, що з 1 липня вступає в силу новий закон, згідно якого держава, місто чи ЖЕКи вже не матимуть права виділяти кошти на ремонт багатоповерхових будинків. Тобто ремонтувати дахи, ліфти, під’їзди люди будуть за свої кошти. На думку експертів, створення ОСББ суттєво полегшує вирішення цих та інших питань.

Посібник описує три основні кроки до ОСББ: перший крок - створення ОСББ, другий – управління майном, третій – інформація стосовно кредитів які видає Європейський банк реконструкції та розвитку на енергоефективність та енергозбереження.

До слова Сергій Березенко у своїй виборчій програмі приділяє багато уваги питанням реформи сфери ЖКГ. На його думку, реформування ЖКГ має здійснюватися за такими напрямками: створення ринку житлово-комунальних послуг, сприяння роботі в цій сфері підприємств різних форм власності, встановлення чітких стандартів якості комунальних послуг, запровадження енергозберігаючих технологій, розвиток сучасних форм самоорганізації громадян, перш за все, - об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Для цього передбачається формування відповідної законодавчої бази.

Сана Бойко

PR

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини