Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 18:19:36

Найкращий водій автотранспортних засобів категорії "С" навчається на Чернігівщині

09.06.2015   09:41Агенцiя

Нещодавно, з 2 по 5 червня, на базі Ніжинського професійного аграрного ліцею Чернігівської області пройшов ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів.

Учасники з 24 областей України – переможці обласних конкурсів фахової майстерності змагалися за звання найкращого водія автотранспортних засобів категорії «С».

Організаторами конкурсу виступили Міністерство освіти і науки України, Управління освіти і науки облдержадміністрації та Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Чернігівській області. З метою виявлення реального рівня професійної підготовки учнів професійно-технічних навчальних закладів України у першому турі конкурсанти демонстрували професійно-теоретичні знання, а у другому – вміння виявлення технічних несправностей та швидкісного водіння автомобіля.

Відкрив конкурс фахової майстерності начальник відділу профтехосвіти Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації Володимир Глузд. Конкурсантів також щиро вітали: мер міста Ніжина Анатолій Лінник, представник Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України Ольга Богданович, заступник голови журі, викладач відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України «Ніжинський агротехнічний інститут» Сергій Нечаєв.

Перед кожним конкурсантом стояло надзвичайно відповідальне завдання – довести, що саме він кращий у професії, та відстояти честь навчального закладу свого регіону.

У ході конкурсу учасники продемонстрували високу професійну майстерність: вміння застосовувати теоретичні знання на практиці. Усі учасники успішно виконали поставлені завдання.

Оцінювало результати теоретичного і практичного турів компетентне незалежне журі, членами якого були досвідчені фахівці підприємств-роботодавців, установ та організацій Чернігівської області.

Упродовж двох днів учасники конкурсу намагалися довести, що вони є умілими, вправними – кращими у своїй професії.

Протягом змагань конкурсанти не тільки змагалися, але й відпочивали. Учасники та їх наставники відвідали визначні історичні місця Чернігівщини. Особливу зацікавленість вони виявили до Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут» поблизу села Пам'ятне Борзнянського району, де 1918 року пройшов бій київських студентів і гімназистів із російською армією.

Конкурсні дні пролетіли непомітно та були надзвичайно насиченими. І ось авторитетне журі на чолі з головою Олександром Володченком – директором СТО м.Ніжин визначило переможців.

У церемонії урочистого закриття конкурсу взяв участь начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Анатолій Заліський, який привітав переможців та разом з журі та спонсорами-підприємцями нагородив переможців та учасників Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії водій автотранспортних засобів категорії «С». Диплом І ступеня виборов Крутій Артем – учень ДНЗ «Ніжинський професійний аграрний ліцей» Чернігівської області.

Дипломами ІІ ступеня нагороджено:
- Молиня Юрія, учня ДНЗ «Львівське вище професійне політехнічне училище»;
- Ткаченка Олега, учня Тульчинського вищого професійного училища №41 Вінницької області.

Дипломами ІІІ ступеня відзначені:
- Маковський Ігор, учень Подільського центру професійно-технічної освіти Хмельницької області;
- Бровко Віталій, учень Кобиляцького професійного аграрного училища Полтавської області;
- Закордонець Володимир, учень Ставчанського професійного ліцею Чернівецької області.

Усі учасники конкурсу отримали цінні подарунки від оргкомітету та представників замовників кадрів. Безперечно, проведення таких заходів створює атмосферу здорової конкуренції, активізує творчу діяльність, сприяє вдосконаленню професійної майстерності, підвищенню рівня підготовки майбутніх робітників та піднімає престиж робітничих професій.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.