Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:34:10

Чернігівські волонтери відвезли гуманітарну допомогу добровольцям і воїнам АТО

06.06.2015   19:24Агенцiя

Вже вкотре чернігівські волонтери з «Центру підтримки добровольчих формувань» відвозять гуманітарну допомогу добровольцям. Цього разу маршрут волонтерів пролягав через бази добровольців на Полтавщині та Маріуполь.

Основний вантаж допомоги волонтери відвезли добровольцям із батальйону «ОУН». Нині частина добровольців проходять підготовку в навчальному центрі на Полтавщині. За словами керівника центру друга «Зубра», основний акцент у навчанні робиться на підготовку диверсійно-розвідувальних груп. Звідти диверсанти партіями відправляють на фронт. Попри заяви керівництва держави про те, що добровольців на передовій немає, хлопці знаходять вихід з положення і їдуть воювати в тил супротивника.

Чернігівські волонтери відвези 4 мішки картоплі, 4 мішки макаронів, 3 ящики тушонки, тактичні рукавички і наколінники, коробку мила і пральних засобів, туалетний папір, засоби гігієни, солодощі, згущене молоко, коробку сухих борщів, питну воду, олію, шкарпетки, сигнальний ліхтарик для розвідки, випічку і багато інших дрібниць.

Волонтери також завітали на базу 17-го запасного батальйону Добровольчого Українського Корпусу Правого Сектору. До лав добровольців зголошується все більше охочих, нині на базі постійно навчається понад пів сотні бійців. Пройшовших підготовку добровольців, також відправляють на фронт. В навчальному центрі 17-го Збату ДУК ПС проходить підготовку і наша землячка з Чернігова – Наталія Т. Її чоловік служив в 13-му батальйоні і загинув при обороні Дебальцеве. Вдова не стала сидіти вдома і вирішила взяти до рук зброю, аби помститися за смерть чоловіка та боронити Україну. Волонтери провідали землячку, а благочинний храму Св. Влкмч. Катерини отець Євген Орда відслужив службу у каплиці на базі центру та висповідав воїнів.

Завершили свій маршрут волонтери аж під Маріуполем. Там нині дислокується Перша Гвардійська танкова бригада, яка бере участь у боях за Широкіне. «Центр підтримки добровольчих формувань» разом з чернігівським відділенням Товариства сприянні обороні України передали воїнам-танкістам 40 тактичних аптечок і потішили бійців трьома кілограмами естонського шоколаду.

Волонтери висловлюють підтримку у наданні суттєвої допомоги громаді храму Святої Великомучениці Катерини, чернігівському відділенні ТСО та Єдиному волонтерському центу. Допомогти добровольцям можна принісши допомогу в храм Святої Великомучениці Катерини або написавши адміністрації групи ВК: https://vk.com/club82782645.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини