Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:40:27

Конфлікт у Прилуках: родичі контрактників узяли в облогу військову частину

27.05.2015   08:15

Вже майже тиждень матері, батьки та дружини військовослужбовців-контрактників блокують військову частину А4245, що дислокується в Прилуках, та не дають відправити своїх дітей та чоловіків у зону АТО.

По-перше, кажуть, хлопців завчасно ніхто не попередив. По-друге – їх уже звільнили з військової частини і набирають нових контрактників, по-третє, що ще незрозуміліше, – із військово­службовців Повітряних сил їх перекваліфікували в піхоту.

Загалом питань у обурених батьків та дружин накопичилося багато. За відповідями вони пішли до командира. Той довго не виходив до протестувальників, однак врешті-решт зустрівся з людьми. Пояснив, що це розпорядження Генерального штабу. А накази, як відомо, не обговорюються. Тим більше, в країні тривають військові дії. І хто, як не військовослужбовці, які присягалися захищати Україну, мають це робити?!

Командир зазначив, що контракт із військовими ніхто не розривав. Чоловіки укладали угоду не з частиною, а зі Збройними силами України. Змінюється лише місце проходження служби.

48 контрактників та рядовий склад (але чомусь серед них немає жодного офіцера!) мають відправитися до Артемівська Донецької області. Там формується нова військова частина. Прилуцькі хлопці служитимуть в артилерійській бригаді. На жаль, перекваліфікацію новоспечені піхотинці проходитимуть у реальних бойових умовах.

Батьки та дружини з таким поворотом подій не згодні. Вони вбачають у цьому порушення умов контракту з боку військового командування. Куди їдуть їхні близькі, на який час і які посади обійматимуть – ці питання хвилюють кожного. Кажуть, скільки днів минуло, а й досі ніхто нічого конкретно не розповідає.

Самі контрактники зізнаються, що готові їхати, адже одягали форму і присягали на вірність народу України не заради розваги. У кожного сумка з речами напоготові. Хотілося б лишень хоч якоїсь конкретики.

Люди телефонували до Вінниці, у штаб командування Повітряних сил, вимагали пояснень. У неділю до Прилук приїздив військовий прокурор із Чернігова, однак вкотре родини бійців не почули нічого конкретного.

У понеділок зранку родичі військових відвезли документи до Чернігівського обласного суду. Наголошують, якщо треба буде, дійдуть і до Генеральної Прокуратури. Але просто так вони цієї справи не залишать – дітей та чоловіків непідготовленими на війну не пустять.


Олена Маслова

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини