Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:39:46

В "Десні" все гаразд?

19.05.2015   10:07Агенцiя

Навколо навчального центру «Десна», що у Козелецькому районі, точаться бої. Словесні. Начебто там майже відсутня бойова підготовка, погане харчування та умови проживання. Нашим журналістам випала можливість побачити все на власні очі та зробити висновки, повідомляє Чернігівська обласна Державна телерадіокомпанія.

На базі 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних сил проходять підготовку бійці зі всієї України. Здебільшого це добровольці, які самі зголосилися захищати нашу державу. Після сюжету одного зі центральних телеканалів деснянський гарнізон став об’єктом нарікань.

Більше 900 вихідців з начального центру «Десна» воюють в зоні АТО. Серед них досвідченні бійці усіх спеціальностей. Нам випала можливість побачити навчання танкістів. Троє строковиків продемонстрували свої вміння. Слід зазначити, що вони керують такою машиною лише вдруге в житті. Та й взагалі солдати не жаліються на брак навчань на полігоні.

Багато питань було і щодо харчування наших бійців. Але в їдальні повно народу, всі їдять і ніхто не жаліється. Сьогодні в меню: борщ, гречана каша з м’ясом та узвар. Все в одноразовому посуді, все стерильно. Не знехтували «казеною» їжею і журналісти. Звісно, це не домашня кухня і не ресторан, але в цілому нормальний польовий обід. Все робиться по державних стандартах, все згідно з законом, за словами завідуючої їдальнею Лідії Дробот.

В казармах нічого незвичного ми не побачили: все чисто, прибрано, навіть є телевізор і пухнастий улюбленець. Хлопці кажуть, усього вистачає, тепло, сухо, зі стін штукатурка не падає.

Тож приводів для дискредитації своїх же військових у такий неспокійний час для України не було. Але скільки людей, стільки і думок.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.