Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:00:38

За позовом прокуратури Чернігівської області суд зобов’язав Чернігівську міськраду прийняти вузлову лікарню залізниці в комунальну власність міста

18.05.2015   14:31

18 травня, рішенням господарського суду задоволено позов прокуратури Чернігівської області до Чернігівської міської ради про зобов’язання прийняти в комунальну власність територіальної громади Чернігова Вузлову лікарню станції Чернігів Південно-Західної залізниці.

Позовні вимоги прокуратури ґрунтувалися на тому, що у 2015 році законодавством передбачено фінансування таких лікарень за рахунок місцевих бюджетів та, відповідно, їх переведення з державної у комунальну власність.
 
Окрім того, видатки для фінансового забезпечення вузлової лікарні станції Чернігів включено до загального обсягу медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам (згідно додатку №10 до Закону України «Про державний бюджет України на 2015 рік»).
 
Оскільки лікарня знаходиться на території міста Чернігова та здебільшого обслуговує його мешканців, вона повинна бути передана в комунальну власність саме міської територіальної громади.
 
Дії, необхідні для такої передачі, Міністерством інфраструктури України виконано; сам заклад неодноразово звертався до керівництва міста з відповідними листами. Проте, позитивного рішення він не отримував.
 
Без передачі лікарні на баланс міської ради її фінансування за рахунок місцевого бюджету та подальше отримання відповідної державної субвенції неможливі.
 
Через зволікання з прийняттям лікарні в комунальну власність її працівники з початку року не отримують заробітної плати.
 
Своїм рішенням суд підтвердив правову позицію прокуратури: таке станови ще є грубим порушенням вимог законодавства.
 
Як вже повідомлялося раніше, в інших регіонах України процедуру перепідпорядкування цілісних майнових комплексів залізничних лікарень проведено й питання їх фінансування вирішено.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.