Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:30:06

Міліція затримала шкільну крадійку

18.05.2015   11:35

Працівники карного розшуку Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ оперативно затримали злодійку, яка в шкільному класі обікрала вчительку. Зловмисниця лише нещодавно звільнилася з місць позбавлення волі, де відбувала покарання за аналогічні злочини.

Як розповів начальник Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ полковник міліції Володимир Рапута, 14 травня до чергової частини надійшла заява від вчительки однієї з загальноосвітніх шкіл міста про те, що під час перерви з кишені її сумки, яка знаходилася в класі, викрадено гаманець з грошовими коштами в сумі 3 тисячі гривень та банківськими картками.

В ході проведення перевірки працівниками міліції було встановлено, що потерпіла залишила сумку в класі без нагляду. До приміщення зайшла невідома жінка. Вона підійшла до вчительського столу і запитала в учня, який в той час також перебував у класі, де вчителька. Поки дитина відповідала на питання та на хвилину відволіклась, незнайомка забрала з кишені сумки гаманець з грошима.

В подальшому дитина змогла детально описати оперативникам прикмети зловмисниці, за якими правоохоронці і встановили її особу.

Крадійкою виявилася 26-річна мати трьох дітей, яка нещодавно умовно-достроково звільнена з міць позбавлення волі де відбувала покарання за скоєні аналогічні злочини. За місцем мешкання жінки працівники міліції вилучили 2600 викрадених гривень. Решту, з її слів, вона встигла витрати на дітей. Місцезнаходження банківських карток та гаманця з’ясовується.

Як повідомив полковник міліції Володимир Рапута, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), що карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Жінка перевіряється на причетність до інших «шкільних» крадіжок. Досудове розслідування триває.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини