Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:47:02

У прокуратурі Чернігівської області проведено нараду, присвячену підсумкам роботи органів прокуратури області в поточному році

16.05.2015   15:38Агенцiя

15 травня у прокуратурі Чернігівської області проведено оперативну нараду, присвячену підсумкам роботи в поточному році, проблемним питанням діяльності органів прокуратури та шляхам їх вирішення.

Розпочинаючи нараду, прокурор Чернігівської області Віктор Носенко назвав напрямки, на які прокурори на місцях мають звернути сьогодні додаткову увагу. По-перше, в різних районах області сьогодні розслідується 14 кримінальних проваджень за фактами, пов’язаними з незаконною протидією мирним акціям протесту громадян у 2013-2014 роках. Розслідування цих проваджень має бути взято прокурорами на особистий контроль та активізовано. По-друге, прокурори на місцях мають ефективніше координувати роботу правоохоронних органів для запобігання росту злочинності. Ще одним пріоритетом має стати додержання конституційних прав громадян у кримінальних провадженнях. Окрім того, має бути посилена робота на такому напрямку, як боротьба з корупцією.
 
З доповідями про роботу на своїх напрямках виступили начальники управлінь прокуратури області. Зокрема, начальник управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні Олександр Смуригін докладно зупинився на проблемних питаннях, у яких необхідне вжиття прокуратурою заходів з покращення слідства у правоохоронних органах. Також він проаналізував роботу прокуратур районного рівня на напрямку виявлення корупційних правопорушень.
 
Начальник управління представництва, захисту інтересів громадян та держави в суді Лілія Федорченко у своїй доповіді зазначила, що з початку року з метою поновлення інтересів держави у бюджетній, земельній та інших сферах органами прокуратури області зареєстровано 44 кримінальних провадження. Окрім того, судами різних інстанцій за позовами прокурорів задоволено 235 позовів, чим поновлено майнові інтереси держави на суму понад 70 млн грн. Це у 5 разів більше, ніж за аналогічний період минулого року.
 
Вона наголосила на тому, що сьогодні прокурори й повинні захищати інтереси держави більш активно, тому що законодавчі зміни в ряді випадків залишили прокуратуру єдиним органом, який може відреагувати на правопорушення. Наприклад, коли йдеться про примусове відшкодування неправомірно використаних бюджетних коштів або шкоди, завданої незаконним використанням землі та природних ресурсів. На таких напрямках робота окремих прокуратур районного рівня теж потребує посилення.
 
На нараді були заслухані також доповіді керівників інших структурних підрозділів прокуратури області та пояснення окремих прокурорів щодо результатів їх роботи.
 
Під час обговорення проблемних питань керівництвом прокуратури надані вказівки щодо вжиття додаткових заходів для вдосконалення роботи підлеглих.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.