Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 14:01:43

На Донбасі бійці батальйону "Чернігів" відбили атаку ворога, завдавши йому відчутних втрат

15.05.2015   13:34Агенцiя

У Станиці Луганській чернігівці вогнем у відповідь знищили міномет і автоматичний гранатомет російсько-сепаратистських військ разом із розрахунками. Як повідомив командир батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Чернігів» Віталій Костюченко, сепаратисти не дотримаються перемир'я. Кожної ночі відбувається або боєзіткнення, або обстріл.

Бійці теж відповідають вогнем, щоб ворог не дуже нахабнів. Так, 12 травня диверсійно-розвідувальна група російсько-терористичних військ підійшла на 100 метрів до позицій батальйону «Чернігів». Сепаратисти сподівалися вибити батальйон з позицій, але наші хлопці дали гідну відсіч ворогу. За оперативною інформацією, в ході бою бійці подавили розрахунки міномета і автоматичного гранатомета, у ворога є вбиті і поранені.

У відповідь ворог здійснив масований обстріл позицій батальйону з танку, протитанкових керованих ракет, мінометів, автоматичного гранатомета та крупнокаліберного кулемета. Працював по позиціях і снайпер.

За характером ведення бою видно, що воюють професійні російські військові, до яких на підмогу кілька днів тому прибули кадирівці. Загиблих і поранених серед особового складу батальйону «Чернігів» немає, а от в Станиці Луганській вибухом був пошкоджений газопровід.

Незважаючи на обстріли, в Станицю Луганську масово йдуть «туристи» з окупованого Луганська аби закупити провізію, адже розрекламовані московською пропагандою путінські конвої в першу чергу везуть харчі російсько-терористичним військам, а не цивільному населенню. Що ж залишається - реалізовується через мережу супермаркетів, але аж ніяк не роздається безкоштовно.

Віталій Костюченко розповідає, що бійці на передовій забезпечені усім необхідним - і озброєнням, і провізією. Часті гості у чернігівців - волонтери з Коломиї, бо в батальйоні служить багато хлопців з Івано-Франківщини. А ще в батальйоні є свій священик з Київського Михайлівського Золотоверхого собору. З благословення Владики священнослужитель тепер підтримує словом божим українське воїнство на передовій. Він, так би мовити, універсальний солдат - і священик, і психолог в одній особі. Хлопці жартують, що сепаратисти стріляють щодня, незважаючи на свята, наприклад, на Різдво Христове, наших хлопців "вітав" ворожий снайпер. Тож наявність у підрозділі українського священика є дуже важливим фактором, який підтримує високий бойовий дух бійців.

Хлопці лише просять голову Луганської ОДА Геннадія Москаля нарешті вирішити ситуацію з відновленням трансляції українських телеканалів та радіо, бо дотепер в ефірі присутня тільки ворожа пропаганда. Але й тут бійці не сумують - кожен ранок вони починають з державного гімну та транслюють на ворожу територію українські патріотичні пісні.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини