Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:35:24

Три кримінальних провадження щодо посадових осіб, які порушували закон при протидії Євромайдану в Чернігові, вже в суді

13.05.2015   11:30Агенцiя

Про це повідомив прокурор області на засіданні громадської ради.

12 травня відбулось чергове засідання Консультативної ради при прокуратурі Чернігівської області, основною темою обговорення якого стало розслідування злочинів, скоєних в обласному центрі в ході незаконної протидії Революції Гідності.

Участь у засіданні ради взяли прокурор Чернігівської області Віктор Носенко, заступник прокурора області Сергій Івашко та прокурори і слідчі, які безпосередньо здійснюють розслідування і процесуальний нагляд у кримінальних провадженнях, що привернули увагу громадської ради.

Члени ради, які взяли участь у зібранні, почули докладні відповіді на свої запитання.

Зокрема, прокурор області повідомив присутнім про те, що 7 травня до суду направлений обвинувальний акт вже щодо третьої посадової особи, яка підозрюється в організації незаконної протидії мирним акціям протесту в Чернігові в листопаді 2013 року. Мова йде про посадову особу Чернігівської міської ради.

Віктор Носенко нагадав присутнім, що також у цьому провадженні у вчиненні неправомірних дій з метою перешкоджання мирним акціям протесту обвинувачуються посадова особа керівного складу УМВС України в області (на той час) та посадова особа державної виконавчої служби.

Значний проміжок часу між направленням до суду обвинувального акту щодо першого з цих трьох підозрюваних та двох інших пов’язаний з тривалим ознайомленням останніх з матеріалами досудового розслідування. Врешті-решт за клопотаннями прокуратури суд обмежив їх у термінах ознайомлення з цими матеріалами, що й дало можливість передати провадження для судового розгляду.

За час розслідування проведено кілька десятків індивідуальних і одночасних допитів та багато інших необхідних слідчих дій. До матеріалів досудового розслідування долучено експертні висновки, документи, відео- та фотоматеріали подій.

Також Віктор Носенко повідомив членам громадської ради про те, що зараз триває досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно ще однієї особи, яка безпосередньо причетна до тих подій і є представником влади. У цьому провадженні вже виконано всі слідчі дії; очікується лише рішення касаційної судової інстанції з питання, яке має суттєве значення по справі.

В Україні вже є прецедент рішення цього суду в аналогічному питанні. Якщо стосовно Чернігова його думка не зміниться, у цьому кримінальному провадженні теж буде повідомлення про підозру і, відповідно, судовий розгляд.

Роблячи підсумок зустрічі, члени Консультативної ради при прокуратурі області та керівництво прокуратури висловили спільний намір і надалі співпрацювати для сприяння дотриманню закону і громадському контролю в цій сфері.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини