Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 12:40:59

Свято Великодня завітало до колоній та СІЗО в Чернігівській області

14.04.2015   15:42Агенцiя

У свято великого Великодня у всіх храмах та молитовних кімнатах виправних установ ДПтС України в Чернігівській області священнослужителі провели богослужіння та обряди освячення крашанок та пасок.

Ранок в колоніях розпочався по особливому. В цей день в установах, як і в кожній родині, готується святковий обід для засуджених, а на обід кожен засуджений та ув`язнений отримав святкову пасхальну булочку та крашанку.

Цього року в усіх установах виконання покарань управління ДПтС України в Чернігівській області було спечено понад 1000 пасок для засуджених та ув`язнених.

До Новгород-Сіверської установи виконання покарань № 31 завітали представники Спасо-Преображенського монастиря, які провели урочисте богослужіння і освячення пасок.

Значну увагу святими отцями було приділено найменш чисельним категоріям ув`язнених та засуджених, що утримуються в Чернігівському слідчому ізоляторі. Це неповнолітні, ув`язнені жінки, засуджені до довічного позбавлення волі, оскільки саме вони найбільше потребують духовної, моральної, соціальної підтримки. Представники громадськості м. Чернігова подарували неповнолітнім Чернігівського СІЗО кошики з Великодніми гостинцями.

В Прилуцькій виховній колонії з метою підвищення значення християнських традицій у духовному вихованні підлітків, формування у них ідеології злагоди, терпимості та поваги до релігійних поглядів, обрядів та звичаїв свого народу напередодні цього чудового свята керівники предметних гуртків провели уроки духовності.

Не обминуло це світле свято і засуджених жінок, які утримуються у Чернігівській виправній колонії № 44 та засуджених Менської виправної колонії № 91 та Домницького виправного центру № 135.
Засуджені чекали на батюшку ще досвіта. Можливо, це й данина традиції, але звичка, як відомо, породжує характер. Свій перший Великдень зустріли з мамами й малюки Будинку дитини при Чернігівській виправній колонії № 44.

Керівництво управління ДПтС України в Чернігівській області висловлює глибоку подяку всім хто відвідав установи Чернігівщини у святкові дні.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.