Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:43:56

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Чернігівського міського голови

14.04.2015   15:36Агенцiя

Прокуратура Чернігівської області у зв’язку з завершенням досудового розслідування направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Чернігівського міського голови, якому інкримінується службова недбалість при перерахуванні 4,7 млн грн бюджетних коштів на закупівлю житла за державною програмою.

Правова кваліфікація вчиненого злочину, згідно обвинувального акту — ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки).

Кримінальне провадження скеровано до Деснянського районного суду м. Чернігова.

Направленню справи до суду передувало завершення досудового розслідування та, як того вимагає кримінальне процесуальне законодавство, ознайомлення з її матеріалами підозрюваного та його захисників.


Як вже повідомлялося раніше, кошти за державною програмою «Забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» були сплачені виконкомом Чернігівської міської ради за об’єкт, який не відповідав передбаченим законодавством вимогам за ступенем будівельної готовності (був готовий на 22% замість передбачених постановою Кабінету Міністрів України 75% і більше). У подальшому через банкрутство підприємства-забудовника дім не добудовано, державні гроші втрачено, а громадяни, які нагально потребують державного захисту, через ці незаконні оборудки залишились без житла.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини