Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:08:03

Керівництво УМВС та директори автошкіл разом боротимуться з корупцією

08.04.2015   08:07Агенцiя

Начальник Управління МВС в Чернігівській області Едуард Альохін та його заступник по громадській безпеці Роман Пицків обговорили з директорами автошкіл шляхи подолання корупції. Він зібрав в Управлінні 80 директорів автошкіл області для конструктивної розмови.

Темою зустрічі у форматі «без краваток» стало обговорення шляхів збільшення прозорості роботи автошкіл та спрощення процедури отримання посвідчення водія.

Едуард Альохін розповів присутнім про своє бачення шляхів реформування системи ДАІ і ВРЕР (відділів реєстраційно-екзаменаційної роботи), а також попросив директорів автошкіл підключитися до процесу, оскільки вони знають всю систему зсередини.

- Відколи я обійняв посаду начальника УМВС, найчастіше чую від громадян одне питання: коли нарешті скінчиться бєспрєдєл в реєстраційно-екзаменаційних підрозділах ДАІ? - прямо заявив Едуард Альохін. - Я знаю, що сьогодні успішне складання іспитів майбутніми водіями у багатьох випадках прямо залежить від здачі ними потрібної суми грошей. І ви, керівники автошкіл, нерідко включені в цей ганебний процес як проміжна ланка. Розумію, що вам самим не під силу змінити ситуацію, і нікого зараз не звинувачую. Але повідомляю про нашу готовність подолати проблему. Тут є два шляхи: або переконати розумних людей діяти чесно, або вмикати міліцейські важелі, тобто документувати правопорушення і притягувати винних до кримінальної відповідальності. Другий варіант довший, жорсткий і болісний. Я порадився з Романом Ігоревичем і поки що схиляюся до першого шляху.

Діалог вийшов продуктивним, але, як і очікувалося, непростим. Гості висловили готовність і бажання боротися з корупцією в цій галузі, але водночас вказали на ряд моментів, змінити які має повноваження тільки начальник УМВС.

Мова йшла і про виживання учбових закладів в сучасних умовах, і про  незрозумілі платежі, які вимагають у курсантів автошкіл, і про складні  екзаменаційні білети. Прозвучала думка, що навіть водій з багаторічним стажем навряд чи б сьогодні здав на права.

Присутні висловили думку, що нинішня система здачі екзаменів спеціально налаштована таким чином, щоб курсант ні в якому разі не відповів на всі питання з першого разу.

Це у свою чергу створює підґрунтя для корупції. Адже хтось готовий до переекзаменування, а комусь простіше покласти в конверт певну суму і отримати водійське посвідчення.

Заступник начальника - начальник міліції громадської безпеки УМВС в області Роман Пицків погодився з цією тезою. Недавно декілька бійців спецбатальйону «Чернігів» якраз отримували права, тому він володіє ситуацією про умови здачі екзамену у ВРЕР, так би мовити, з перших уст.

Роман Пицків зауважив, що нині першочергова задача полягає саме у знищенні корупційних схем, які перетворюють отримання посвідчення водія на складне і дороге задоволення. І подібні зустрічі - це початок процесу.

Підсумовуючи результати зустрічі, начальник Управління МВС в області Едуард Альохін запевнив присутніх, що налаштований жорстко боротися з корупцією в ДАІ та ВРЕР, але для цього потрібна підтримка директорів автошкіл. Схема проста - міліція ламає систему заробляння грошей на автолюбителях, а школи готують освічених сумлінних водіїв.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.