Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:22:02

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного заниження розміру орендної плати за Чернігівську ТЕЦ

06.04.2015   15:01Агенцiя

Прокуратурою Чернігівської області виявлено порушення законодавства при встановленні розміру орендної плати за цілісний майновий комплекс комунального енергогенеруючого підприємства «Чернігівська ТЕЦ».

Внаслідок цих порушень лише з червня 2013 по грудень 2014 року до бюджету не надійшло понад 17 мільйонів гривень.

Встановлено, що орендна плата за використання цілісного майнового комплексу Чернігівської ТЕЦ, згідно розрахунку, проведеного фондом комунального майна Чернігівської міської ради, визначена в розмірі, удвічі меншому за належний.

Постановою Кабінету Міністрів України від 04.10.1995 за №786 затверджено Методику розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу. Згідно цієї методики, орендна ставка за використання цілісних майнових комплексів державних підприємств електроенергетики становить 16% від вартості майна.

Згідно приписів ч. 2 ст. 19 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», методика розрахунку орендної плати для об’єктів, що перебувають у комунальній власності, визначається органами місцевого самоврядування на тих самих методологічних засадах, як і для об’єктів державної власності.

У той же час, всупереч цій вимозі закону та положенням додатку №1 до методики, затвердженої Урядом, у Чернігові для цілісного майнового комплексу ТЕЦ, переданого ТОВ фірмі «ТехНова», встановлено розмір орендної ставки 8% від вартості майна.

З огляду на це, вбачається, що службові особи фонду комунального майна Чернігівської міської ради, достовірно знаючи, що Постановою Уряду від 14.09.2011 №961 внесено зміни до затвердженої ним раніше методики стосовно розміру орендної ставки за оренду цілісних майнових комплексів підприємств електроенергетики, не ініціювали внесення відповідних змін до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна комунальної власності територіальної громади міста Чернігова.

У подальшому, діючи умисно в інтересах третіх осіб і зловживаючи своїм службовим становищем, вони розраховували розмір орендної плати за оренду цілісного майнового комплексу за зниженим розміром орендної ставки, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження до бюджету коштів у сумі понад 17 млн грн.

Такі дії кваліфікуються за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Прокуратурою Чернігівської області внесено відомості за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини