Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:01:33

Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного створення трьох штучних водойм

03.04.2015   06:43

Прокуратурою Городнянського району виявлено факт незаконного самочинного створення трьох штучних ставків на землях, які належать державі.

За вказаним фактом 30 березня розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 197-1 КК України.

Аналізом відомостей Державного земельного кадастру та виїздом на місце події встановлено, що на території Хотівлянської сільської ради Городнянського району за межами населеного пункту, поблизу орендованих ТОВ «Екологічний світ» земель водного фонду самовільно, за відсутності відповідного рішення органу виконавчої влади про передачу земельної ділянки у власність або надання її у користування, а також за відсутності вчиненого правочину щодо неї, до встановлення її меж на місцевості, одержання правовстановлюючих документів та державної реєстрації, всупереч встановленому законодавством порядку привласнено земельну ділянку сільськогосподарського призначення (сіножаті), яка відповідно до картографічних матеріалів є осушеними землями. Такі землі є особливо цінними.

На цій земельній ділянці шляхом зняття ґрунтового покриву створено 3 штучні водойми, розмірами близько 3 м на 7 м. У той же час, відомості про проект землеустрою щодо визначення умов зняття, збереження і використання родючого шару ґрунту та порядку проведення рекультивації порушених земель, у органів виконавчої влади відсутні.

У діях невстановлених осіб, які виразилися у самовільному зайнятті особливо цінних земель, використанні вказаних земель не за цільовим призначенням та знятті ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) без спеціального дозволу, вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 197-1 КК України.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини