Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:11:46

Ніжинські торговці у знак протесту перекрили рух транспорту

02.04.2015   13:41

Сьогодні, 2 квітня підприємці, які торгують на стихійному ринку по вулиці Московській влаштували безпрецендентну, як для спокійного Ніжина, акцію - перекрили рух транспорту на розі вулиць Орджонікідзе та Московської, повідомляє Міський портал Ніжина.

Великій кількості ніжинців, що живуть на тій же Московській, Космонавтів, Семашко та інших прилеглих вулицях, сьогодні довелося добиратися на роботу чи школу пішки, а якщо і в маршрутках, то звивистими провулками і значно довщше ніж завжди.

Вимога підприємців не змінилася, ще з осені минулого року - дозволити торгувати на стихійному ринку по вулиці Московській. На нових торгових місцях, які облаштувала влада по вулиці Орджонікідзе, на березі Остра, підприємці відмовилися торгувати. Пояснюючи це тим, що покупцям це місце не зручне, і що дозволу від екологів на торгівлю на березі річки так і не вдалося отримати.

Та суть конфлікту в очікуванні приїзду мера міста Анатолія Лінника, звелася до особистих образ:

Микола Донченко, який долучився до акції звинуватив заступників мера в тому що вони нічого не зробили для благоустрою міста. Також він повідомив, що звертався особисто до представників влади з пропозицією зробити за власний кошт торгову площу європейського зразка, а не ту совкову, яку побудувала міська влада, за кошти ніжинців.

Анатолій Лінник приїхав лише близько 9:00, вже після того, як рух транспорту майже півтори години був перекритий. Чому мер міста з таким запізненням відреагував на цю акцію, нашій реакції не вдалося дізнатися.

Але довіри у торговців до мера, вже немає:
Як і минулої осені, подібні спілкування торговців із владою нічим конкретним не увінчалися. Зрозуміти одне одного сторони не могли, чи то можливо і не мали бажання. Але як і слід було очікувати, без погроз не обійшлося:

Масла у вогонь підлили ще й комунальники, які поруч, почали зливати на проїжджу частину у бік мітингувальників воду, через, що торговці занепокоїлися, що їх хочуть так розігнати. Але, як виявилося, це було лише планове очищення водопроводу.

Через певний час сторони зрозуміли всю безвихідь ситуації, яка сталася і все ж вирішили домовлятися. Як завжди була створена робоча група із представників торговців і влади, яка повинна розпочати обговорення проблем ринку вже сьогодні.

Влаштувавши сьогодні цей безлад і не давши людям нормально доїхати на роботу, базарники відвернули від себе останніх прихильників серед населення міста - прокоментувала Галина Альбертівна, одна зі свідків сьогоднішньої акції на Московській.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини