Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 15:21:29

ПАТ "Чернігівгаз" надрукує документи на отримання субсидій для споживачів послуг ЖКГ

02.04.2015   09:29Агенцiя

349,4 тисяч споживачів газу в Чернігівській області до 15 квітня отримають листи з бланками заяв на отримання субсидії, деклараціями про доходи і витрати, та інструкціями щодо їх заповнення. На це компанія спрямує близько 50 тисяч гривень власних коштів.

Відповідно до Постанови Кабінету міністрів України № 106 від 28 лютого 2015 року, надавачі житлово-комунальних послуг, у тому числі і газорозподільчі підприємства, мають забезпечити своїх споживачів бланками заяв та декларацій, а також інструкцією щодо заповнення цих документів для отримання субсидій відповідно до спрощеної системи.

«В ході зустрічі керівників підприємств із представниками влади регіону було прийняте рішення пропорційно розподілити між компаніями, які надають житлово-комунальні послуги, зобов`язання і витрати, пов`язані із забезпеченням людей документами», - прокоментував перший заступник голови правління ПАТ «Чернігівгаз» Сергій Савченко. - Доставку листів споживачам будемо забезпечувати власними силами - скоріш за все це будуть робити контролери підприємств ЖКГ. І вже в середині квітня люди отримають листи з усіма необхідними документами для оформлення субсидій».

З 1 травня 2015 року діє спрощений порядок оформлення субсидії. Бланки декларацій та заяв, які надійдуть поштою, громадяни можуть заповнити вдома самостійно. Готові документи треба надіслати до управління праці та соціального захисту за місцем проживання поштою або ж надати особисто.

Консультації з приводу оформлення субсидії можна отримати в територіальних відділеннях управління праці та соцзахисту населення в Чернігівській області або звернувшись на Урядову «гарячу лінію» за телефоном 0 800 507 309.

Про новий механізм отримання субсидії, який діятиме з 1-го травня 2015 року, можна дізнатися на офіційному сайті ПАТ «Чернігівгаз» в розділі «До уваги клієнтів». Там же споживачі зможуть завантажити бланки заяви та декларації про доходи.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.