Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:57:00

Свято в Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів

27.03.2015   12:50Агенцiя

Цей заклад називають одним з кращих не тільки в Україні, а й у Європі. Таку високу оцінку можна отримати лише за багаторічну сумлінну працю та її позитивні результати. А мова йде про обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Вже близько 20 років заклад підтримують як органи державної влади, так і благодійники з-за кордону.

Щороку в обласному центрі медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів отримують комплексну реабілітацію близько двох тисяч дітей. А ще тут їм дарують радісні миті життя. І в цьому можна було переконатися , побувавши на святковому дійстві у центрі. Захід був організований для представників органів місцевої влади та благодійників із Великобританії, які давно вже стали добрими друзями закладу і теплим словом відгукуються про нього.
 
На таких святкових дійствах малеча не тільки відпочиває, а ще й показує дорослим свої, відтворені за допомоги майстрів педагогічної справи, знання та вміння. Діти декламували вірші українською та англійською мовами, захоплено співали і танцювали. А потім дарували гостям зроблені власноруч обереги. Англійські друзі також порадували своїх підопічних сувенірами, які спеціально привезли із Великої Британії.
 
Алан Хіллар вже протягом багатьох років підтримує розвиток центру. Він тут буває дуже часто. А цього разу завітав із групою благодійників з англійського містечка Фелстед. Саме в цьому місті велика кількість людей переймається проблемами дітей, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, і збирають необхідну гуманітарну допомогу.
 
За словами директора обласного центру соціальної реабілітації дітей- інвалідів Василя Пасічника, 20 років тому розпочалася співпраця із добрими друзями з-за кордону. У травні 1995 року вперше прибув караван гуманітарної допомоги із Великої Британії під керівництвом Джорджа Міллза. Для створення необхідної матеріальної бази центру були залучені благодійники з Англії, США, Бельгії.
 
Щорічно центр надає гуманітарну допомогу не тільки дітям-інвалідам, а й малозабезпеченим сім᾽ям та багатодітним родинам. А загалом за 20 років своєї діяльності центр отримав із-за кордону більше півтисячі тонн гуманітарної допомоги, якою забезпечив усіх своїх підопічних.
 
Отож, цей заклад за багато років своєї діяльності надав суттєву допомогу всім тим, хто її потребував, і став справжнім рятівним острівцем надії і добра.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини