Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:28:12

В семи містах поліпшено ситуацію в сфері адміністративних послуг – результати кампанії Асоціації регіональних аналітичних центрів

27.03.2015   12:44Агенцiя

26 березня в дискусійному клубі «Експертна думка» відбулася прес-конференція «Діяльність центрів надання адміністративних послуг в Україні: результати громадської кампанії щодо удосконалення системи адміністративних послуг».

Захід був проведений Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень в рамках реалізації проекту „Поліпшення системи адміністративних послуг в Україні через активізацію аналітичних громадських організацій”.

Під час прес-конференції відбулася презентація результатів аналізу роботи центрів надання адміністративних послуг „Надання адміністративних послуг в Україні: погляд з регіонів“, виконаного Асоціацією регіональних аналітичних центрів у 14 регіонах України, а також озвучені результати лобістської кампанії з впровадження рекомендацій для підвищення ефективності роботи ЦНАП та покращення якості адміністративних послуг в цільових областях проекту.

«Цей захід є фінальним в рамках великої дворічневої ініціативи, яка була підтримана Європейським Союзом», – зазначила Ольга Рись, представник Поліського Фонду міжнародних та регіональних досліджень. – 2 роки тому була створена Асоціація регіональних аналітичних центрів, в котру, на той час, увійшли представники 14 міст України: Вінниці, Дніпропетровська, Донецька, Києва, Луганська, Луцька, Миколаєва, Одеси, Полтави, Рівного, Харкова, Херсона, Черкас та Чернівців. Задача цих аналітичних центрів полягала в аналізі якості послуг, котрі надавали ЦНАПи в їх містах. У свою чергу, проект „Поліпшення системи адміністративних послуг в Україні через активізацію аналітичних громадських організацій ” полягає в проведені лобістської кампанії щодо впровадження зроблених напрацювань в дію», – розповіла пані Ольга.
Максим Корявець презентував 2 основні блоки, що входили в основну схему дослідження: результати опитування відвідувачів ЦНАПів у 14 обласних центрах України та узагальнені результати експертної оцінки їх діяльності.

Так, спікер відзначив, що більшість людей дізнається про ЦНАПи, у першу чергу, від друзів, родичів та знайомих, регулярно відвідують Центри представники юридичних осіб, і близько 80% всіх відвідувачів, тобто і юридичних, і фізичних осіб, знаходять необхідну інформацію чи отримують послуги відразу. При цьому половині громадян вдається зробити це уникнувши навіть невеликих черг. У більшості випадків розгляд одного звернення займає від декількох до 30 хвилин. Загалом громадяни відзначають покращення надання послуг після відкриття подібних центрів, а також зменшення корупційної складової через відсутність контакту з органами влади, та залишаються задоволеними культурою обслуговування, компетентністю спеціалістів та оперативністю їх роботи.

У рейтингу ЦНАПів, відповідно до розробленої методології, перші місця займають Вінниця, Харків та Луцьк. Останнє місце – у Донецька, але такі результати зумовлені ситуацією, що склалася в регіоні.
Практичне значення отриманих результатів організатори вбачають в тому, що на основі рекомендацій, отриманих владою від експертів, на сьогодні вже в 7 містах розроблені рекомендації втілені в життя. Зокрема, в Кривому Розі, Полтаві, Рівному, Харкові, Херсоні, Черкасах, Чернівцях.

Дослідження не проводилося в Чернігові задля збереження об’єктивності дослідження, адже методологія розроблялася місцевою організацією, зазначила Ольга Рись, додавши, що у подальшу роботу Асоціації регіональних аналітичних центрів із інших напрямків дослідження залучено всі регіони України.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини