Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:09:18

Браття Спасо-Преображенського монастиря прихистили біженців з Луганщини. ВІДЕО

21.03.2015   10:19

З початку неоголошеної війни на Донбасі вже 80 сімей біженців зареєструвались в нашому місті, - це 145 осіб, з них 45 - діти. Всі ці люди потребують підтримки і уваги, адже вони не лише залишились без даху над головою, а й отримали психологічну травму.

Браття Спасо-Преображенського монастиря прихистили трьох людей, що прибули до Новгорода-Сіверського з Луганщини. Наприкінці січня в будинок матері та сина Афанасьєвих, що знаходились у місті Щастя, залетів снаряд. Після цього літня жінка ані хвилини не хотіла залишатись на Донбасі, і поїхала з сином до рідного Новгорода-Сіверського, де народилася.
Лариса Опанасівна Афанасьєва - переселенка з м.Щастя Луганської обл.: "Я у міськраду прийшла, вузли свої згрузила та сказала, що звідси я нікуди не піду. Оформили нас сюди, прийняли".

Втомившись від постійних обстрілів та смертей жителька міста Петровське Неля Федорівна Щербакова, що жила на Луганщині, не дивлячись на поважний вік також вирішила їхати подалі від війни у місто Новгород-Сіверський, де пройшли роки дитинства.

Неля Федорівна Щербакова - переселенка з м.Петровське Луганської обл.: "До серпня місяця в нас була тиша, а весь серпень місяць ми у квартирах не були - ми були в підвалі. Весь серпень сильно бомбили, багато жертв у нас було. Я й не збиралась виїжджати, але одного дня була така стрілянина, що мені здавалось, що дім наш може рухнути, і настільки це страшно, що не дивлячись на такий вік, я вирішила зранку виїхати".

Діставшись до Новгорода-Сіверського, всі ці люди знайшли прихисток у Спасо-Преображенському монастирі. Дуже задоволені тим, як їх прийняли. Часто звертаються з молитвою до Бога про мир в Україні.

Неля Федорівна Щербакова - переселенка з м.Петровське Луганської обл.: "Я дуже вдячна отцю Нікодіму і всій братії за турботу, і за все те, що вони зробили ля мене за цей час. Нам тут дуже добре".

Всі ці люди отримали належну матеріальну допомогу від держави.

Микола Афанасьєв - переселенець з м.Щастя Луганської обл.: "Були ми в управлінні праці та соціального захисту - нам оформили всі необхідні документи, всі направлення і, звісно, оформили допомогу. Оформили як це потрібно, все за законом".

Всі біженці, що прибули до Новгорода-Сіверського з зони проведення АТО, мають зареєструватись в міському управлінні праці та соціального захисту населення. За умови пред'явлення необхідних документів їм видадуть довідку про отримання матеріальної допомоги на півроку.

Світлана Чуванова - начальник міського управління праці та соціального захисту населення: "Особам, які зареєструвалися і отримали довідку, видається грошова допомога в тому управлінні, де людина зареєструвалася. І для непрацездатних осіб ця допомога становить 884 гривні на одну особу, (непрацездатні - це пенсіонери, інваліди та діти), і на працездатних осіб - 442 гривні на одну особу. Загальна сума допомоги на сім'ю розраховується як сума допомоги на кожного члена сім'ї, і не може перевищувати 2400 гривні".
Якщо ж виявиться, що особа не мала права на таку допомогу, то вона повинна повернути її державі.


Новгород-Сіверська РДТРК "Сіверська"

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини