Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:17:17

Громадськість Чернігова проведе публічний підрахунок пасажиропотоку в міському транспорті

18.03.2015   16:52

Як відомо, в лютому цього року до Чернігівської міської ради звернулися підприємці-перевізники міських автобусних маршрутів з клопотанням про підняття вартості проїзду на міських маршрутах, які працюють в звичайному режимі – 3,5 грн, у режимі маршрутного таксі – 4,00 грн та у тролейбусі − 2,00 грн. Аргументували своє клопотання приватні підприємці значним з часу останнього затвердження тарифу подорожчанням паливно-мастильних матеріалів, запчастин, мінімальної заробітної плати.

Дійсно, на сьогоднішній день значно зросли витрати на паливно-мастильні матеріали, експлуатаційні витрати перевізників, що пов’язано із постійним подорожчанням запасних частин та матеріалів. Ініціативна робоча група по транспорту напрацювала і надала міській раді певні пропозиції по транспортній системі міста. Також запитом до відповідного розпорядника інформації представники «ДемАьянсу» отримали економічне обґрунтування щодо підвищення цін на проїзд в громадському транспорті від ТОВ «Пассервіс-люкс», ДП «Пассервіс» та КП «ЧТУ».

Проаналізувавши отримані дані від перевізників, активісти робочої групи провели детальне вивчення пасажиропотоків, що є одним із ключових показників, який впливає на обсяги доходів від здійснення перевезень. Для розрахунку тарифу на проїзд в громадському транспорті активісти скористалися даними офіційного підрахунку пасажиропотоку, який проводився в 2013 році студентами Чернігівського національного технологічного університету за замовленням Чернігівської міської ради.

В результаті підрахунку були виявлені незбіжності з даними пасажиропотоку, які надали перевізники активістам «ДемАльянсу». В зв’язку з цим разом з першим заступником мера міста Миргородським М.М. було вирішено провести публічний підрахунок пасажиропотоку на трьох автобусних маршрутах громадського транспорту міста: автобус №12 (ТОВ «Пассервіс-люкс»), №37 (ПрАТ «Таксосервіс») та №39 (ЧТУ). До проведення даної перевірки і відслідковування реального пасажиропотоку буде залучено всіх охочих. Для підрахунку необхідно біля 100 активістів, волонтерів і журналістів (маршрут №12 – біля 50 людей та по 25 людей на маршрути №37 та 39).

Тож, просимо всіх небайдужих чернігівців та представників місцевих ЗМІ долучитися до громадського публічного підрахунку та подати заявку на участь в заході до п’ятниці, 20 березнят 2015 року в онлайн-таблиці. Всіх учасників підрахунку в кінці заходу чекатиме приємний сюрприз. Цей підрахунок потрібен для того, щоб виявити реальну вартість проїзду на міський пасажирський транспорт і не дати себе обдурити перевізникам.

Підрахунок пасажиропотоку буде здійснюватись два дні – неділя (22 березня) і середа (25 березня). Він буде публічний та максимально відкритий. В ці дні буде вестись відкритий документ, де всі бажаючі зможуть подивитись цифри пасажиропотоку по тому чи іншому маршруту. Кожному активісту, який буде задіяний в підрахунках – буде виданий бедж, згідно якого людина матиме право знаходитись в громадському транспорті та проводити підрахунок.

Активісти розробили методику розрахунку тарифів на послуги пасажирського громадського транспорту, відповідно якої буде здійснюватись підрахунок пасажиропотоку.

Додаткова інформація та запис на підрахунок пасажиропотоку здійснюється за контактними номерами телефонів:
(097)-606-70-96 Романова Тетяна,
(093)-474-92-30 Жимолостнова Светлана.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.