Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:58:03

Прокуратурою доведено в суді вину банди з трьох осіб, у складі якої був і адвокат

18.03.2015   12:44

Прокуратурою Чернігівської області доведено в суді вину банди з трьох осіб, яка вчинила два розбійних напади на приватне господарство у селі Редьківка Чернігівського району.

За вироком Чернігівського районного суду, проголошеним 17 березня, організатору цієї банди призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна, одному з його подільників — у виді 5 років 6 місяців з конфіскацією майна. Суд врахував визнання ними своєї вини, сприяння слідству та компенсацію матеріальної шкоди потерпілим.

Третій учасник злочинної групи, який своєї вини не визнав і її було доведено наданими прокурором доказами, отримав покарання у виді 8 років позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

Усі члени банди є жителями Київської області. Один з них — професійний адвокат. Найбільший термін ув’язнення отримав саме він.

Як вже повідомлялося раніше, після розбійних нападів на приватне обійстя у с. Редьківка влітку минулого року двох підозрюваних правоохоронними органами затримано в липні, третього — в листопаді.

Досудове розслідування здійснювалося слідчим управлінням УМВС області, процесуальне керівництво — прокуратурою області. Другого січня цим трьом особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 257, ч. 3, 4 ст. 187, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (розбійний напад у складі озброєної банди).

За висновком досудового розслідування, у розпорядженні цього злочинного угруповання були вогнепальна зброя (пістолет) та металева палиця, про що були обізнані всі члени банди. Також вони використовували автомобіль, який перед нападом залишили на в’їзді до села, щоб не викликати підозри в місцевих мешканців. Під час нападу злодії надівали рукавички та маски, виготовлені з жіночих панчіх, якими прикривали обличчя. У ході підготовки до вчинення злочину проводили розвідку місцевості.

Під час нападу бандити, погрожуючи зброєю і застосуванням насильства, небезпечного для життя і здоров’я потерпілих, заволоділи їх майном на загальну суму понад 9 тис грн, хоч розраховували на значно більшу здобич.
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.