Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 12:24:39

Третина мобілізованих прикордонників з Чернігівщини вирішила залишитися на службі

18.03.2015   08:20Агенцiя

47 прикордонників служитимуть ще один рік.

Кожен третій прикордонник не погодився на мобілізацію. Кожен третій мобілізований прикордонник на Чернігівщині захотів лишитися на службі.

Минув рік, відколи вони отримали повістки до військкоматів, залишили цивільну роботу, родини і пішли охороняти державний кордон. 17 березня їм офіційно зачитали наказ про демобілізацію. Але повертаються додому не всі. 47 прикордонників вирішили служити ще один рік.

Юрій Косов працював прес-секретарем у райдержадміністрації. Навесні минулого року пішов до військкомату добровольцем і потрапив до прикордонного загону. Охороняв північний кордон з Росією. Зізнається, що цей рік його змінив. "Кардинально змінилася думка стосовно наших сусідів так званих. А врешті, я побачив людей, готових захищати країну зі зброєю в руках", - каже він.

Юрій Косов вирішив, що лишається у прикордонному загоні іще на рік, бо загроза для його країни не зникла.

Кожен третій демобілізований чернігівський прикордонник вирішив продовжити службу. В кожного своя мотивація. Костянтин Койда не може розлучитися із хлопцями, з якими пройшов бої за Станицю Луганську. "Ті хлопці, які були з нами мобілізовані, це був щит і опора. Я залишаюсь в подальшому на службі. Буду виконувати роботу, яку я знаю", - каже Костянтин.
Решта хлопців повертається додому вже сьогодні. На службі їх замінять новобранці. Втім, це не означає, що повістка з військкомату більше до них не прийде. Щоправда, повторно мобілізувати їх зможуть не раніше, ніж за три місяці.


Кореспондент ТСН Алла Скорик

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини