Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:41:47

Чернігів патрулюють посилені наряди міліції і самооборони

07.03.2015   09:36Агенцiя

Правоохоронці Чернігівщини в координації з самообороною посилили заходи безпеки в області. На маршрути вийшли міліцейські патрулі з собаками, натренованими на виявлення вибухівки. Виконуючий обов'язки начальника УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін розпорядився вжити на місцях додаткових заходів для забезпечення безпеки громадян.

Для цього в області збільшена кількість патрульних нарядів міліції у громадських місцях, поблизу торгових центрів і на вокзалах. На в'їзді до обласного центру працівники ДАІ спільно з самообороною проводять ретельні перевірки транспорту та громадян з метою унеможливлення перевезення зброї, вибухівки чи інших небезпечних предметів.

Маршрути патрулювання міліції також змінені з урахуванням поточної обстановки, наближені до об'єктів життєзабезпечення. Збільшено кількість службових собак, які використовуються правоохоронцями під час патрулювання. Деякі з чотирилапих помічників міліції натреновані на виявлення вибухівки, і всі без винятку - на слідову роботу та затримання правопорушників.

Очільник Управління МВС в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін високо оцінив ефективність оперативно-профілактичних заходів, які проводяться спільними силами міліції і патріотичних сил. Саме тому, як сказав Вадим Філашкін, до спільного з правоохоронцями несення служби інтенсивно залучаються добровільні помічники міліції. Активну суспільну позицію в цій справі демонструють представники громадської ініціативи «Самооборона Майдану». Вони щовечора приєднуються до сил правопорядку на вулицях Чернігіва.

Як розповів один з активістів Сергій Надточій, для нього та побратимів служба розпочинається о 21-й годині і триває до ранку. «Самооборонці» патрулюють місто окремо від міліції, але постійно координують дії з правоохоронцями телефонним та радіозв'язком. Активісти несуть добровільну службу на власному автотранспорті. В разі надходження виклику від оперативного чергового міського відділу УМВС, негайно змінюють свій маршрут патрулювання та прибувають на вказане місце для надання допомоги міліції.

Очільник Управління МВС України в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін закликав громадян підвищити пильність та негайно інформувати органи внутрішніх справ у разі виявлення підозрілих осіб та предметів у громадських місцях та на об'єктах  транспортної інфраструктури. В області розроблений алгоритм дій міліції на випадок надзвичайних подій чи загострення ситуації.
 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.