Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:48:55

Допомога жінок-волонтерів військовослужбовцям, які задіяні в зоні військового конфлікту, є неоціненною

04.03.2015   12:52Агенцiя

На Чернігівщині саме жінки очолюють більшість волонтерських організацій, які сьогодні консолідували зусилля для підтримки бійців в зоні проведення АТО. Вони організовують надання гуманітарної допомоги та психологічної підтримки, не залишають поза увагою тимчасово переміщених із зони військових дій дітей та жінок, що опинились у важких життєвих обставинах.

4 березня від обласної державної адміністрації та усіх чоловіків Чернігівської землі з Міжнародним жіночим днем жінок-волонтерів привітав в.о. голови облдержадміністрації Сергій Журман.

— З перших днів збройного конфлікту на сході країни цивільне населення Чернігівського краю проявило неабиякий патріотизм. І доказ цьому – ви, шановні жінки, бо саме на ваших плечах лежить величезний тягар організації допомоги нашим хлопцям: речами, ліками, продуктами харчування і просто своєю любов’ю та добрим словом.

Вдячність і шана вам за життєву силу і витримку, високий патріотизм і професіоналізм, відповідальне ставлення до справи, за ваші чуйність і турботу, які щедро даруєте оточуючим, - зазначив в.о. голови облдержадміністрації у вітальному слові.

За патріотизм, громадянську мужність та вагомий особистий внесок у розвиток волонтерського руху, зміцнення обороноздатності та безпеки Української держави двадцять жінок з усієї області отримали почесні відзнаки.

Подяки виконуючого обов’язки голови обласної державної адміністрації оголошено волонтерам Вікторії Іванько з Бахмацького району, Людмилі Дубинській та Тетяні Савченко з Городнянського, Ніні Кошмар з Ічнянського, Валентині Панченко з Козелецького, Ірині Єлисєєвій з Куликівського, Надії Абдрахімовій з Менського, Тетяні Зезюлькіній з Носівського, Наталії Григоровій – з Щорського району.

З міста Ніжина відзначено Вікторію Микитко та Марину Шведун.

З Чернігова – волонтерів Тетяну Демченко, Елеонору Муркіну-Кустенко, Іріс Новакову, Інну Проценко, Оксану Рубан, Зульфію Саоко, Тетяну Чернявську та Ірину Шевчук.

У волонтерській організації з м. Остер Козелецького району – лише 5 чоловік. Проте, як розповіла волонтер Валентина Панченко, їм допомагають всі – районна державна адміністрація, жителі міста, ветерани Великої Вітчизняної війни, навчальні заклади, підприємства та організації. Збирають гроші на військову амуніцію, одяг, їжу, машини, ліки – словом, на усе, що можна купити і привезти бійцям на фронт.

Підприємство з виробництва меблів, на якому працює волонтер із с. Салтикова Дівиця Куликівського району Ірина Єлисєєва, теж з перших днів почало надавати допомогу військовослужбовцям, які задіяні в зоні військового конфлікту. І, за словами жінки, робитиме це стільки, скільки потрібно.

— Ці нагороди – лише маленька плата за ваш великий внесок у допомогу нашій армії. Тож щиро вклоняюся вам за все, що робите для нашого суспільства, нашої рідної України, наших дітей і нас, чоловіків, – за вашу любов і вірність, турботу і терплячість, мудрість і небайдужість, - підкреслив Сергій Журман.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини