Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:27:29

Прокуратурою Чернігівської області викрито факт незаконної закупівлі вугілля для шкіл за державні кошти на 1,8 млн грн

03.03.2015   11:36

Прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні щодо підроблення документів з боку посадових осіб одного з приватних підприємств м. Ніжина, яке подало фіктивні документи для участі у тендері на закупівлю вугілля для шкіл району.

Разом з тим, на даний час виявлено й суттєві порушення вимог законодавства при проведенні самих цих конкурсних торгів про закупівлю за державні кошти 889 тонн вугілля на суму майже 1,8 млн грн.

Встановлено, що до процедури закупівлі були допущені п’ять приватних підприємств. Окрім підприємства з ознаками фіктивності,  два учасники торгів не мали чинних технічних умов на своє вугілля, а між двома що залишилися наявні ознаки змови.

За таких обставин прийняття комітетом з конкурсних торгів рішення про закупівлю за державні кошти вугілля кам’яного в одного з учасників торгів та укладення відповідного договору між ним та відділом освіти Ніжинської РДА є порушенням ст. 16 та ст. 29 Закону України «Про здійснення державних закупівель».

Прокуратурою Чернігівської області заявлено до суду позов про визнання недійсним рішення комітету з конкурсних торгів від 15.01.2015, яким акцептовано пропозицію одного з учасників, та укладеного на підставі цього рішення договору про закупівлю вугілля за державні кошти.
 

Останні новини Чернігівщини

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини